Informació general

Ajuda humanitària

Empresaris cambrilencs col·laboren amb l'ONG «Hambre Cero» portant ajut humanitari al poble ucraïnès

Encapçalats per Antoni Franch, d'Excavacions Cofran 95, transporten aliments i medicaments fins a Moldàvia. Actualment es troben en França i s'espera que arribin aquest divendres al païs fronterer amb Ucraïna

Per Jason Wells

Els camioners cambrilencs, juntament amb l'alcalde i alguns regidors, abans d'iniciar el viatge
Els camioners cambrilencs, juntament amb l'alcalde i alguns regidors, abans d'iniciar el viatge | Cedida

Un grup d’empresaris cambrilencs, encapçalats per Antoni Franch d’Excavacions Cofran 95, col·laboren amb l’ONG “Hambre Cero” portant aliments al poble d’Ucraïna. La iniciativa ha sorgit de la seva filla Júlia que està estudiant a la Universitat de Navarra, centre on s’està realitzant una Marató Virtual per recaptar diners i ajuda pel poble ucraïnès. 

Toni Franch, per tal d’ajudar amb el projecte, ha cedit un tràiler de la seva empresa i el condueix ell mateix fins a Moldàvia per tal de fer arribar l’ajut. Ho està fent acompanyat de Francesc Matamoros, de Fruites Cayo. El camió, que va sortir ahir a la matinada fins Madrid per ser carregat d’ajuda humanitària, es troba actualment de camí a França i espera arribar avui fins la frontera amb Itàlia. L’arribada a Moldàvia es preveu per aquest divendres, on es farà la descàrrega i es distribuirà tota la mercaderia.

L’acollida de la iniciativa va ser esplèndida i segons ens explica el mateix Toni, ha comptat amb la col·laboració de més de 30 empreses cambrilenques. L’ajuda d’aquestes empreses gira en torn als 200 euros cadascuna d'elles i servirà exclusivament per costejar el combustible i altres gestions relacionades amb el viatge. Els diners que quedin es destinaran a la compra d’aliments pel poble d’Ucraïna, a més, vista la gran solidaritat per part de les entitats col·laboradores, en Toni no descarta fer més d’un viatge.

Comenta aquest article