Informació general

Promoció

El Patronat de Turisme s'adhereix al Clúster gastronòmic Foodservice

L’adhesió al clúster permetrà a Cambrils reforçar el posicionament de marca de la destinació i participar en projectes per a la promoció gastronòmica local

Per Redacció

El Patronat de Turisme s'ha adherit al Clúster gastronòmic Foodservice amb l’objectiu de dinamitzar el sector
El Patronat de Turisme s'ha adherit al Clúster gastronòmic Foodservice amb l’objectiu de dinamitzar el sector | Cedida

El Patronat de Turisme s'ha adherit al Clúster gastronòmic Foodservice amb l’objectiu de dinamitzar el sector i ajudar a les empreses a guanyar competitivitat. La regidora de Turisme, Yolanda Burgos, ha explicat que les empreses del sector gastronòmic s’han vist molt afectades per la crisi provocada per la pandèmia i el clúster ofereix noves oportunitats de negoci a través del networking i els projectes col·laboratius que impulsa. 

L’adhesió al clúster permetrà a Cambrils reforçar el posicionament de marca de la destinació, participar en projectes per a la promoció gastronòmica local, aprofitar la formació específica que realitza l’organització als seus socis i col·laborar en xarxa per optimitzar recursos i crear sinergies entre els membres participants i els seus partners. El Clúster Foodservice de Catalunya és una organització clúster que té com a objectiu principal promoure la innovació i reforçar la competitivitat del segment català del Foodservice i la restauració. Així, l'organització promou iniciatives orientades a impulsar el sector de Foodservice i estimular i explotar les sinergies entre els membres de la cadena de valor.

Innovació i millora de la competitivitat

En primer lloc, el Clúster impulsa regularment projectes col·laboratius amb empreses associades i també amb empreses de tota la cadena de valor. Aquests projectes, sempre estan centrats a treballar la innovació i a millorar la competitivitat, ja sigui a través de convocatòries d’ajuts a nivell autonòmic, nacional, europeu o internacional. En segon lloc, el Clúster Foodservice disposa d’una gran varietat de serveis exclusius per als seus associats, des del Food Innovation Hub, un Hub d’Innovació alimentari amb cocreació participativa, la realització d’Observatoris de Mercat del sector, Formacions específiques, aportar coneixement sobre quins ajuts i convocatòries de projectes estan vigents fins a activitats i esdeveniments exclusius de networking. 

Actualment, el Clúster Foodservice compta amb 95 associats, que representen el 42% del sector Foodservice a Catalunya, amb una facturació de 5.400 milions d’euros. L’objectiu és poder seguir creixent per seguir impactant en tota la cadena de valor i impulsar iniciatives innovadores. 

Comenta aquest article