Informació general

Covid-19

Es compleixen dos anys del decret d'estat d'alarma per la covid-19

Dos anys després, el balanç de morts per la covid-19 a Catalunya és de 26.714 morts i 2.363.866 de casos positius confirmats

Per Redacció

Aspecte desert que presentava la façana marítima del Port, el dissabte 14 de març al migdia
Aspecte desert que presentava la façana marítima del Port, el dissabte 14 de març al migdia | Lluís Rovira i Barenys

Avui, 14 de març, es compleixen dos anys del decret d'estat d'alarma que va marcar l'inici de la pandèmia de la covid-19 a l'Estat espanyol. Aquell dissabte del mes de març de l'any 2020 va entrar en vigor un nombrós llistat de restriccions quant al tancament dels espais públics i la mobilitat de les persones. L'expansió del coronavirus va buidar els carrers, les botigues, els restaurants, els llocs d'oci, els parcs, va limitar la quotidianitat de la ciutadania i es va establir el confinament domiciliari. Dos anys després, el balanç de morts per la covid-19 a Catalunya és de 26.714 morts i 2.363.866 de casos positius confirmats, mentre que el balanç total a Espanya és de 101.135 morts i 11.223.974 casos confirmats. Actualment, hi ha 1.052 persones ingressades als hospitals catalans, amb 156 pacients crítics a la UCI.

Tancament de tots els centres educatius

Un parell de dies abans del decret d'estat d'alarma que va fer el govern de l'Estat, el dijous 12 de març a la tarda, el govern de la Generalitat havia decretat el tancament de tots els centres educatius de Catalunya, en coordinació amb el Departament de Salut i en el marc del Pla d’Actuació del Procicat. Inicialment, el tancament havia fixat el període del 13 al 27 de març, però l'expansió de la pandèmia va fer impossible la tornada a les escoles, excepte algun dies del mes de juny en els què es va poder retornar de forma opcional a les aules.

Tancament de totes les dependències municipals i suspensió d'activitats

El divendres 13 de març, l'Ajuntament de Cambrils també decretava el tancament de totes les dependències municipals, la suspensió de totes les seves activitats i tots els esdeveniments previstos. El mateix 14 de març, el consistori cambrilenc activava la fase d'emergència del pla territorial de Protecció Civil (Procicat) per la pandèmia del coronavirus.

Restauració i comerç tancat

Pel que fa als bars i restaurants cambrilencs, així com els comerços locals van haver de baixar la seva persiana des del dissabte 14 de març. Inicialment es van preveure dues setmanes de tancament, però l'estat d'alarma es va haver d'anar allargant conforme evolucionava la pandèmia. Aquell tancament de 2020 coincidia, aleshores, amb l'inici de les Jornades de la carxofa que no es van poder celebrar.

Comenta aquest article