Informació general

Els Toquem Fusta, una nova aposta dins del panorama musical del rock català

Per Berta Ruiz



Marc Gibert, cantant i guitarrista dels Toquem Fusta. Al seu darrera Xavier Figueras al teclat i Jordi Ripoll al baix
El grup Toquem Fusta format pels dos cambrilencs Marc Gibert –cantant i guitarrista del grup– i Jordi Ripoll –baix–, i per Jordi Oliver –bateria–, Xavier Figueras  –teclat– i  Raúl –guitarra– s'estan obrint pas dins del panorama musical del rock català.

Història del grup

El grup va formar-se l'any 2004, arran de l'amistat entre dos dels seus components, Marc Gibert i Jordi Oliver, de Vilaverd, que van decidir-se a buscar més components per tal de posar en marxa un grup musical de rock català. A aquesta primera idea s'hi va sumar, l'altre cambrilenc del grup –Jordi Ripoll–, també aficionat a la música i que va entrar a formar part del grup com a baix. Aleshores, van iniciar els primers assajos del grup a un local de Vilaverd, i poc després, es va incorporar per primera vegada al grup el reusenc Xavier Figueras, al teclat. Tot i formar part del grup durant un temps, aquest va haver de deixar-ho perquè no podia compaginar la música amb els estudis a Barcelona, i els Toquem Fusta tornaven a quedar-se amb tant sols tres membres. Tot i això, poc després s'incorpora al grup el salouenc Raúl, com a guitarrista.

Al gener de l'any 2005, torna a incorporar-se al grup Xavier Figueras, i els Toquem Fusta inicien els assajos amb tot el grup ja format. Durant aquest mateix any, ja es comencen a planificar alguns concerts per la zona del Camp de Tarragona, i a l'abril es tanquen a l'Escola Superior de Música de Catalunya (l'ESMUC) a Barcelona, per gravar la primera maqueta del grup. Un altre cambrilenc i estudiant de so a l'ESMUC –Pau Fargas– els facilita les tasques d'aquesta primera gravació. Després, Pau Fargas va passar a ser el tècnic de so del grup.

Gràcies a aquesta primera maqueta, els Toquem Fusta inicien una sèrie de concerts per Ascó, Vandellòs o Tarragona, i a finals de l'any 2006 comencen a preparar la seva segona maqueta. Durant aquest any 2007 es comencen a gravar les primeres notes de la maqueta i es realitzen dos concerts, el dia 7 de maig a la Setmana Cultural de Terrassa i el 8 de maig a la Facultat de Comunicació La Blanquerna de Barcelona. I el darrer concert dels Toquem Fusta va ser el passat 25 de maig a l'acte final de campanya d'ERC a Cambrils. De cara a l'estiu, el grup continuarà fent diferents concerts, tot i que aquests ja s'aniran confirmant a la pàgina web del grup: www.fotolog.com/toquem_fusta

Comenta aquest article