Cultura

Exposició

Els 40 anys de l'Escola d'Adults en gràfiques

Ahir es va inaugurar l'exposició que mostra l'evolució de l'Escola d'Adults al llarg dels seus 40 anys d'existència i per on hi han passat un total de 6.000 alumnes

Per Lluís Rovira i Barenys

L'exposició mostra l'evolució de l'Escola d'Adults en gràfiques
L'exposició mostra l'evolució de l'Escola d'Adults en gràfiques | Lluís Rovira i Barenys

L'Escola d'Adults Rosa dels Vents va inaugurar, ahir 10 de març a la tarda a l'Ateneu Juvenil, l'exposició que mostra en dades i gràfiques l'evolució de l'Escola al llarg dels seus 40 anys d'existència i arriba després que aquest passat mes de gener s'inaugurés una exposició fotogràfica sobre els 40 anys de l'Escola d'Adults, també a l'espai de l'Ateneu Juvenil. Després d'unes primeres paraules de la regidora d'Ensenyament, Ingrid Duch, dues professores de l'escola d'Adults, Blanca Cabré i Sandra Jornet, van explicar el contingut del que s'exposava en aquesta mostra, que són "uns gràfics que mostren dades des de l'any 2008 fins l'any 2021, com per exemple el número d'alumnes per ensenyament, l'edat a la que accedeixen a la formació o la seva procedència".

L'Escola d'Adults va iniciar la seva activitat l'any 1981 i tal com van explicar les professores, "en aquell moment es preparaven per superar les proves per obtenir el graduat escolar. S'ha passat d'impartir una única formació a l'escena actual en que es fan cicles de formació instrumental i formació bàsica, graduat en educació secundària, ensenyaments inicials en llengua castellana i llengua anglesa, proves de preparació i accés a cicles formatius de graus superiors, proves d'accés a la universitat per a majors de 25 anys. La previsió per al proper curs és la introducció del nou currículum per a la formació instrumental que afecta la seva durada i passarà a ser de 4 anys".

6.000 alumnes al llarg de 40 anys

D'altra banda, en la presentació d'ahir es va voler fer palesa la importància de l'Escola d'Adults al llarg dels 40 anys d'existència per on hi han passat un total de 6.000 persones. Per la seva part, la directora de l'escola d'Adults, Lídia Utset, va destacar que en aquests moments hi ha més de 400 alumnes al centre i que disposen d'un professorat format per 10 persones. Utset també va explicar que en aquests moments hi ha molta demanda dels nivells bàsics de castellà, "amb el certificat que obtenen aquí els permet anar a l'Escola d'Idiomes". L'acte d'ahir també va comptar amb la presència de la regidora Cinta Ballesté i de la coordinadora d'Adults dels Serveis Territorials de Tarragona, Francesca Jaumà. L'exposició es mostrarà fins el proper 8 d'abril.

Comenta aquest article