Informació general

Entitats

«Salvem el Port» es constitueix com a associació i apunta a la via judicial si no es rectifica l'actual model d'ocupació de l'espai portuari

Aquest passat dimecres al vespre es va celebrar l'assemblea en la que es va explicar la constitució de la nova entitat així com les reunions mantingudes amb les diferents administracions i entitats

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de l'assemblea de l'Associació Salvem el Port
Un moment de l'assemblea de l'Associació Salvem el Port | Lluís Rovira i Barenys

El que era la Plataforma "Salvem el Port" s'ha constituït en associació formal i segueix el seu camí de cara al que defineixen com a "preservar l'essència de Cambrils" centrada en l'espai del Port, que és, "l'espai determinant on Cambrils es juga més el seu futur", segons explicava Ignasi Recasens a revistacambrils.cat. Aquest passat dimecres al vespre, al Centre les Basses, se celebrava una assemblea d'aquesta nova entitat que va servir per explicar els passos fets per a convertir-se en associació així com la tasca portada a terme des del passat mes de setembre fins ara on els representants d'aquesta entitat han mantingut tot un seguit de reunions amb les administracions i amb altres entitats per tal amb el focus posat en les casetes que aquest any passat es van instal·lar a la nova marina del Port de Cambrils. Tal com va explicar Ignasi Recasens, "hem tingut trobades amb Ports de la Generalitat, amb el Departament de Cultura, amb la delegada del Govern de la Generalitat, amb l'Ajuntament i de manera conjunta amb el representant de Ports de la Generalitat. També ens hem reunit amb partits polítics i amb associacions de Cambrils. A bandaens hem adherit a l'entitat ecologista SOS Costa Daurada i també ens vam reunir amb els representants de SOS Costa Brava, que porten més temps en actiu. Després de totes aquestes reunions amb les administracions, ara presentarem un requeriment formal per veure si hi ha algun tipus de rectificació a l'actual situació i si no ens fan cas, anirem per via judicial".

Entitat amb vocació de permanència en el temps

Ignasi Recasens va explicar que aquesta nova associació, que a hores d'ara ja compta amb més d'una trentena d'associats, "té una vocació de permanència en el temps i amb la funció de vetllar per l'espai del port. Ja feia molt de temps que havíem parlat amb diferents persones per mirar de tirar-la endavant. El tema de les casetes de la nova marina ens va fer moure amb caràcter d'urgència però ja feia temps que parlàvem de tirar l'associació endavant." Recasens afegia que "el port és un espai molt atractiu i hi ha molta pressió per a instal·lar-s'hi. No l'hem de desnaturalitzar, hem de plantejar com volem el port des de la iniciativa civil perquè a hores d'ara no sabem quina idea en té ni l'Ajuntament ni la Generalitat".

El president de l'Associació Salvem el Port explicava que el model de port més estès el com el que hi ha "a Torredembarra, o a Tarragona o al Port Vell de Barcelona, plens de locals d'oci, restaurants, botigues,... Aquest model al port de Cambrils no el volem. Ja hi ha un barri al costat i qui vulgui posar alguna activitat que ho faci en el barri però no dins de l'espai portuari".

Comenta aquest article