Informació general

Crisi

La comunitat ucraïnesa estima que a Cambrils hi podrien arribar un miler de refugiats

El Centre les Basses ja està actuant com a lloc de recepció de material, de dilluns a divendres en horari de 10 a 13 h, al matí, i de 15 a 20 h, a la tarda, i un parell de càmpings locals ja han cedit els seus espais

Per Lluís Rovira i Barenys

Al Cente les Basses es recull material, menjar i roba, destinat als refugiats ucraïnesos
Al Cente les Basses es recull material, menjar i roba, destinat als refugiats ucraïnesos | Lluís Rovira i Barenys

El Centre les Basses ja està actuant com a lloc de recepció de material per a ser lliurat als refugiats de la guerra que pateix Ucraïna i que dia a dia travessen les fronteres del seu país. L'espai de recollida de material, aliments i roba, és obert de dilluns a divendres en horari de 10 a 13 h, al matí, i de 15 a 20 h, a la tarda. El material que es recull a Cambrils es trasllada cap a Tarragona on es centralitza i des d'on surt cap al lloc de destí. A part, el centre cívic del Molí de la Torre, gestionat per l'associació veïnal i la comunitat ucraïnesa, també serveix d'espai d'emmagatzematge i recollida. L'espai on es recull el material al Centre les Basses està gestionat per unes 10 persones voluntàries, pertanyents a les comunitats ucraïneses i russes que viuen a Cambrils. Tot i aquestes recollides de material, l'Ajuntament recomana, de manera prioritària, realitzar donacions econòmiques a entitats que treballen sobre el terreny.

D'altra banda, el Servei de Ciutadania de l’Ajuntament ofereix un servei d’acompanyament psicològic al mateix Centre les Basses a més d'un servei d’assessorament jurídic pels refugiats que arriben a Cambrils. La terapeuta del Servei d'Acompanyament Terapèutic i Educatiu de Cambrils (SATEC) fa l'acompanyament emocional a les persones que ho requereixin, mentre que des de Serveis Socials es fan les derivacions pertinents en els casos que sigui necessària atenció psiquiàtrica o psicològica. En aquests moments hi ha comptabilitzades un total de 60 persones que han estat ateses per aquest servei d'atenció municipal. Ahir mateix, les mateixes voluntàries del servei de recollida de material apuntaven a revistacambrils.cat que ja ha arribat força gent procedent d'Ucraïna que s'ha establert a cases de familiars residents a Cambrils i estimaven en un miler les persones que podrien arribar a Cambrils des d'Ucraïna i com a conseqüència del conflicte bèl·lic.

Crida a aconseguir habitatges pels refugiats

L'Ajuntament reitera la crida als cambrilencs i cambrilenques  que disposin d'habitatges buits que els cedeixin per acollir als refugiats. Les persones que estiguin en disposició de cedir un habitatge poden escriure un correu a acollida@cambrils.cat. De moment ja hi ha un parell de càmpings, La Llosa i Joan, que ja han cedit els seus bungalous, fins abans de la Setmana Santa, per a que s'hi estableixin persones provinents d'Ucraïna.

Voluntàries al Centre les Basses amb el material de menjar aportat per la gent / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article