Societat

Televisió

El grup tarragoní L.A. Vamps, sota el nom de Mike and the My Darling, sortirà als propers capítols de la sèrie Cuéntame

La banda tarragonina L.A. Vamps, que està integrada per músics de Cambrils, Salou i Vinyols, ha participat en l'enregistrament de la sèrie de TVE "Cuéntame como pasó" i aquest dijous es veurà la seva primera aparició en escena

Per Lluís Rovira i Barenys

El grup L.A. Vamps
El grup L.A. Vamps | Cedida

La banda tarragonina L.A. Vamps, que està integrada per músics de Cambrils, Salou i Vinyols, ha participat en l'enregistrament de la sèrie de TVE "Cuéntame como pasó", una sèrie d'èxit que en aquests moments va per la 22a temporada. La banda, que ara fa un any havia fet el pas de presentar la seva primera cançó original i el seu primer videoclip, sortirà a la sèrie a partir del capítol que s'emet aquest dijous 10 de març i ho fa sota el nom de "Mike and the My Darling".

El grup ha gravat cinc cançons, quatre són versions i l'altra és un tema propi

La participació de la banda tarragonina a Cuéntame s'ha gestat arran de que el cantant del grup L.A. Vamps, William Miller, és un dels actors de la sèrie. Tal com ha explicat el cambrilenc Erik López, guitarrista del grup, a revistacambrils.cat, "William és el personatge que fa de Mike a la sèrie i que està casat amb Inés Alcántara, filla del matrimoni protagonista de la sèrie. En aquests moments la sèrie ha arribat als anys 90 i el Mike té una banda de música. En un principi s'havia pensat en posar figurants per a representar la banda però William va proposar que actuessin els músics de la seva banda de veritat, els de L.A. Vamps. Un cop feta la proposta, els hi vam passar coses que fèiem i els hi va agradar. Ens van proposar unes cançons i naltros en vam fer les versions". Èrik López explica que en total van gravar cinc cançons, quatre de les quals són versions i una és un tema propi. Aquest dijous sortiran les dues primeres cançons, una de Danza Invisible i una de Los Secretos". La banda sortirà en tres capítols, en el d'aquesta setmana i la setmana següent, en la que hi haurà un "cameo" amb un músic reconegut internacionalment, i un altre capítol més endavant. Segons explica Èrik López, "aquest dijous tornem a anar a Madrid a gravar, aquest cop a la sala Clamores, en el que serà el darrer episodi d'aquesta temporada".

El grup musical surt físicament a la sèrie. El nom ve del personatge, Mike, i s'hi ha adjuntat els "My Darling" perquè és la manera com el protagonista de la sèrie, Antonio Alcántara, anomena al seu gendre Mike, d'origen britànic. Les gravacions d'aquestes cinc primeres cançons es van fer el passat mes de novembre a la sala Gruta 77 de Madrid, "de moment no hem estat als platós on es grava la sèrie tot i que hi hem estat convidats a anar-hi i fins i tot ens van convidar a la gala d'inici de la temporada, la dels 20 anys de la sèrie, però no hi vam poder anar per la pandèmia", explica López.

Vídeos i presència a les xarxes socials

Èrik López explica que tot aquest darrer hivern han estat treballant en les cançons i en els vídeos de les cinc cançons que han interpretat i que sortiran properament a les xarxes socials, "des de les xarxes socials del Cuéntame i de TVE faran els links cap els nostres vídeos. També hem estat treballant per disposar-les a l'spotify i hem fet un EP amb aquestes cinc cançons i amb el nom de Mike and the My Darlings". Èrik López explica que tot aquest projecte tindrà continuïtat "tot i que ara estem ansiosos de veure com sortim a la sèrie. Evidentment això ens donarà molt d'impuls i molta repercusió. quan vam muntar la banda L.A. Vamps , l'única pretensió que teníem era la de tocar i de quedar uns amics de tota la vida"

Comenta aquest article