Informació general

Uns habitatges del barri de la Llosa pateixen filtracions d’aigua provinent d’una mina

Per Lluís Rovira i Barenys

L’aigua filtrada es bomba i s’aboca carrer avall
Uns quants veïns del barri de la Llosa pateixen, des de fa unes quantes setmanes, un problema de filtració d’aigua als baixos dels seus habitatges que prové d’una mina propera. Els veïns afectats, que tenen les seves vivendes als carrers de Gervasi Artigas i de Francisco de Miranda, han hagut de col·locar bombes per extreure l’aigua que se’ls acumula als garatges i llançar-la carrer avall a través d’unes mànegues. Com bé deia una veïna afectada, “sap greu que no s’aprofiti aquesta aigua estant en plena època de sequera”.

Aquests veïns reclamen a l’Ajuntament una solució. Per la seva part, l’associació de veïns del barri de la Llosa ha pres cartes en aquesta qüestió a requeriment d’alguns afectats. Primer de tot l’associació va presentar un escrit a l’Ajuntament i, posteriorment, es va mantenir una reunió amb l’enginyer municipal, per una banda, i amb el regidor responsable de la Llosa, Oliver Klein, per una altra. Segons explica la presidenta de l’associació de veïns del barri de la Llosa, Carme Maroto, “es va parlar de dues possibles solucions. Una és la de canalitzar la mina i connectar-la al col·lector del carrer de les Orquídies, però ens van dir que això era molt car. L’altra solució és posar una bomba automàtica a la zona de filtració”. Segons diuen els veïns afectats, aquest problema de filtracions ja el patia, temps enrere, algun habitatge de l’altre costat del carrer. Llavors l’Ajuntament va fer unes obres i l’aigua es va desviar als actuals habitatges.

Dues possibilitats

Des de l’Ajuntament es descarta fer obres de canalització per solucionar aquest problema i es contemplen dues possibilitats: la de col·locar una bomba extractora o la d’esperar que la baixada de l’aigua de la mina s’estronqui. Oliver Klein, regidor responsable del barri de la Llosa, comenta que la pujada del nivell de la capa freàtica s’ha experimentat a tot el terme municipal, “segons m’han comentat els pagesos, l’aigua que ara raja és la que va caure ara fa 9 mesos. Aquesta baixada d’aigua pot durar dies, però segurament s’assecarà d’aquí poc. Hem parlat amb els serveis tècnics de la possibilitat de posar una bomba extractora que xucli l’aigua per reconduir-la a una altra banda o bé esperar que la mina s’assequi”. Ara per ara no queda clar, doncs, si l’actuació de l’Ajuntament es farà de manera immediata o no es farà.

Comenta aquest article