Informació general

Commemoració

8-M: «Volem ser noies lliures, crítiques i combatives; la joventut ho té clar i nostra és la clau per teixir una societat justa»

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, aquest migdia, s'ha celebrat un acte a la sala de plens de l'Ajuntament per commemorar aquesta data

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte commemoratiu del 8-M amb l'actuació de Lia mentre alumnes anaven penjant les fotografies de dones que han fet història
Un moment de l'acte commemoratiu del 8-M amb l'actuació de Lia mentre alumnes anaven penjant les fotografies de dones que han fet història | Berta Ruiz

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, aquest migdia, s'ha celebrat un acte a la sala de plens de l'Ajuntament per commemorar aquesta data. Per encetar l'acte, l'alcalde Oliver Klein ha adreçat unes paraules a tots els assistents destacant que, "com a homes hem d’aplicar permanentment l’escolta activa; escoltar què ens exigeixen les dones, què ens reclamen i treballar incansablement al seu costat perquè, a l’igual que nosaltres, puguin viure la seva vida, en tots els seus àmbits i etapes, com a subjectes de ple dret, sense barreres, limitacions, paternalismes ni violències masclistes".

Posteriorment, s'ha fet la lectura institucional del manifest del Dia Internacional de les Dones titular "Cap a una normalitat feminista". Ho han fet les dones regidores del consistori presents a l'acte. La lectura ha finalitzat amb les paraules de la regidora d’Igualtat, Íngrid Duch, qui ha recordat el paper de moltes dones que han lluitat pels nostres drets al llarg de la història i que han obert el camí de les següents generacions fins els nostres dies.

Text reivindicatiu dels alumnes de l'institut Ramon Berenguer IV sobre la desigualtat, la violència de gènere o l'escletxa salarial

En aquesta ocasió s'ha tornat a comptar amb la participació activa de l'alumant de l'institut Ramon Berenguer IV. Dues alumnes, l'Anna Fernández i la Lara Souza, han fet lectura d'un text reivindicatiu treballat a l'aula en el què han deixat palesa la seva queixa pers la desigualtat, la violència de gènere, el temps dedicat a les feines domèstiques, a les cures o l'escletxa salarial entre homes i dones. Han reflexionat "sobre tot el que ens falta encara per aconseguir l'autèntica igualtat entre homes i dones. Cada 8 de març sortim al carrer per alçar la veu i dir que estem ben tipes; ho volem i ho podem tot. Volem ser noies lliures, crítiques i combatives; la joventut ho té clar i nostra és la clau per teixir una societat justa, equilibrada, madura i respectuosa; per aquest motiu si no ets feminista ho has de començar a ser!. 

Per cloure l'acte s'ha comptat amb l'actuació musical de la cantautora Lia Sampai, acompanyada pel guitarrista Adrià Pagès, que han interpretat tres peces. Mentrestant, els alumnes han anat penjant –en un panell amb llanes de color lila– les imatges de dones que han contribuït en l’avenç de la societat al llarg de la història.  

A dalt, un moment de la lectura del manifest i, a sota, les dues alumnes de l'institut Ramon Berenguer IV que han llegit un text reivindicatiu (Fotos: Berta Ruiz)

 

Comenta aquest article