Cultura

Concert

La guitarrista clàssica Ekaterina Zàytseva llança un missatge de pau en el seu intimista concert a la Cripta

Per Berta Ruiz

Un moment del concert de guitarra clàssica a càrrec d'Ekaterina Zàytseva
Un moment del concert de guitarra clàssica a càrrec d'Ekaterina Zàytseva | Berta Ruiz

En el marc del cicle de concerts de Primavera a la Cripta de l'Ermita, ahir al vespre, va ser el torn de la guitarrista clàssica Ekaterina Zàytseva. Abans d'iniciar la seva actuació, la intèrpret va voler llançar un missatge de pau i harmonia; va demanar que s'aturi la guerra contra Ucraïna així com qualsevol altre conflicte que hi hagi al món. La música va oferir un concert molt proper i intimista que va captivar el públic present a la sala. En el seu repertori –en el què va interpretar peces de Bach, Sainz de la Maza, Granados, Albéniz, Piazzola i Tárrega–, la jove va demostrar el seu virtuosisme a la guitarra i una portentosa versatilitat amb l'instrument. Un ampli domini tècnic que va deixar palès al llarg de tot el seu recital.

Una de les grans solistes de la seva generació

Nascuda a Ginebra i establerta a Barcelona, ​​la guitarrista clàssica Ekaterina Záytseva té una tècnica molt acurada i una sensibilitat que l'ha portat a ser considerada una de les grans solistes de la seva generació. Ha participat als festivals internacionals més importants de guitarra sent premiada en nombrosos concursos com "Concurs Internacional de Bèlgorod", "Comarca el Comtat", de Jaén, així com en els concurs "Ciutat de Torrent", de València, i "Arjau", de Barcelona. Ha actuat a més a prestigioses sales de concert, de les quals es destaquen el Conservatori de Moscou, Filharmònica de Sant Petersburg, Auditori de Castelló, la Sala de la Ràdio Varsòvia o el Palau de la Música Catalana a Barcelona.

El cicle de concerts seguirà el diumenge 20 de març, a les 19.30 hores, amb Marcelo Mercadante Trio. Serà, novament, a la Cripta de l'Ermita. El preu de l'entrada és de 10 euros amb venda anticipada a www.entradium.com.

 

 

Comenta aquest article