Informació general

Turisme

La Generalitat ofereix fins a 150 euros de descompte per incentivar el turisme interior

El Govern invertirà 1,5 milions d’euros per fomentar el turisme català durant els mesos de març i abril

Per Redacció

Imatge del nucli de Llaberia (Tivissa) a la comarca de la Ribera d'Ebre
Imatge del nucli de Llaberia (Tivissa) a la comarca de la Ribera d'Ebre | Berta Ruiz

El Departament d’Empresa i Treball va posar en marxa a partir, el passat 28 de febrer, la campanya ‘L’Estalviatge’ amb l’objectiu d’incentivar el turisme interior abans i després de Setmana Santa mitjançant un sistema de bons turístics amb descomptes entre el públic català. Els viatges es poden començar gaudir, des de principis de març, i s’allargaran durant el mes d’abril (excepte Setmana Santa) fins a esgotar un pressupost d’1,5 milions d’euros. El projecte, amb aquesta inversió d’1,5 milions d’euros, preveu arribar a un mínim de 10.000 reserves. Aquestes reserves s’hauran de fer a través de les agències de viatges i tindran una bonificació del 50% de la factura amb un màxim de 150 € per contractació. De moment, hi ha unes 250 agències de viatges adherides a la campanya. 

Podran ser objecte de l’ajut els viatges combinats, contractats per mediació d’una agència de viatges adherida a la campanya, que incloguin una pernoctació en un allotjament turístic català associada amb, almenys, un dels següents tipus de serveis de viatge: transport de passatgers, lloguer de turismes o altres vehicles de motor, i altres serveis turístics com, per exemple, activitats, excursions amb guia o entrades a museus o concerts.

Com es poden demanar el bons turístics de descompte?

Les persones que vulguin gaudir d’aquests descomptes s’hauran d’inscriure telemàticament per mitjà de la plataforma estalviatge.cat. Un cop realitzada la inscripció i obtingut el codi promocional, hauran de formalitzar una reserva en una agència de viatges adherida a la campanya en el termini màxim de cinc dies naturals des de la data d’emissió de la comunicació corresponent amb el codi promocional. A partir del 28 de febrer es podran començar a fer les reserves, el mateix dia que  s’iniciarà la campanya de publicitat per donar a conèixer la iniciativa al conjunt de la ciutadania.

Comenta aquest article