Informació general

Obres

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: «He anat rebent 'inputs' i tothom està content amb el ritme de l'obra de la Rambla»

ERC demanava, en el darrer ple, rigorositat en els terminis; alternatives per minimitzar l'afectació de les obres i major vigilància policial en temes de mobilitat

Per Berta Ruiz

Canonades dipositades a la superfície de la Rambla de Jaume I, aquest passat dijous
Canonades dipositades a la superfície de la Rambla de Jaume I, aquest passat dijous | Lluís Rovira i Barenys

L'inici de les obres de remodelació de la rambla de Jaume I segueix generant algunes crítiques per part de l'oposició. Recentment, en la darrera sessió plenària celebrada el passat 25 de febrer, ERC demanava rigorositat en el compliment dels terminis, buscar alternatives per minimitzar al màxim l'afectació entre veïns i comerciants i vigilància policial en els moments de major dificultat circulatòria. De fet, el portaveu d'ERC, Alejandro Garcia, feia un repàs cronològic dels primers dies de treballs.

Alejandro Garcia (ERC): "Si l'Ajuntament demana un esforç a la ciutadania ha de ser molt rigorós en l'execució de les obres i minimitzar el seu impacte"

Segons va dir, "el dilluns 14 de febrer, el veïnat de la rambla i dels carrers propers havien retirat tot el mobiliari i els vehicles per a l'inici de les obres. El dia 15 de febrer es va començar a delimitar l'espai amb tanques, deixant un espai molt més estret del que ens havíem compromès per a la circulació dels vianants i, les obres encara van trigar una setmana més en començar. Si l'Ajuntament demana un esforç a la ciutadania ha de ser molt rigorós en l'execució de les obres i minimitzar el seu impacte. Els preguem que estudiïn, juntament amb l'empresa constructora, els terminis de l'obra; incidir per trams o plantejar-se aturar alguna temporada per no afectar tant els negocis i que les obres es puguin compaginar amb l'activitat diària".

Pel que fa a la mobilitat de la zona, Garcia va demanar que, "estudiïn els itineraris accessibles per als vianants perquè hi ha molta complicació per a passar amb els cotxes, persones amb mobilitat reduïda o gent gran. També els demanaríem incrementar la presència de la Policia Local, almenys, durant les primeres setmanes perquè és lògic que hi hagi alguns problemes de circulació o malentesos; sabem que s'estan donant alguns problemes en hores punta".

Enric Daza: "S'està fent tot com estava previst"

Sobre aquestes qüestions plantejades per ERC, el regidor d'Urbanisme, Enric Daza, va contestar que, "no entenc l'estratègia que vostès porten amb aquest projecte. Aquest projecte s'aprova l'1 de maig de 2021, vostès tenien totes les eines (Alcaldia i Contractació) per tal de poder impulsar el projecte el passat setembre. Com pensaven tirar endavant el projecte el setembre si no es va fer aquesta gestió de licitació de l'obra que ja estava aprovada? Després vostès diuen que anem tard en l'execució de l'obra; després que diuen que perquè comencem i no es veu res... S'està fent tot com estava previst. Es va dir que l'obra començaria el dia 15 i es va començar posant les tanques en tot aquest àmbit. O és que vostès es pensaven que aquell primer dia ja s'entraria amb les màquines? Ja es va explicar que les tanques estarien damunt de la vorera perquè s'havia de fresar l'asfalt i aquesta fresada de l'asfalt es va produir el dia 22 de febrer, tal com van dir els caps de l'obra. Aquell dia es va fresar l'asfalt, per cert, amb molta rapidesa. A més, he anat rebent els 'inputs' de la ciutadana i tothom està content amb el ritme de l'obra".

David Chatelain: "Durant aquesta primera etapa de les obres hi ha d'haver un reforç específic sobre la zona, especialment en temes de mobilitat"

Pel que fa a l'àmbit de la mobilitat, el regidor de Protecció Ciutadana i Mobilitat, David Chatelain, va explicar que, "durant aquesta primera etapa de les obres hi ha d'haver un reforç específic sobre la zona, especialment en temes de mobilitat. No obstant, s'ha de tenir en compte l'estat actual de la plantilla que, durant molts dies, ha estat afectada per casos de covid. A part, aquesta plantilla també està afectada estructuralment per la manca d'incorporació de recursos de la qual vostè en deu estar al corrent ja que no s'han incorporat més agents des de l'any 2018 i tampoc s'ha dotat de més recursos a la Policia Local. Per tant, li haurem de preguntar per què estaven bloquejades totes aquestes incorporacions d'agents; això representa una sobrecàrrega de feina amb els agents que tenim disponibles. Ja estem treballant en aixecar aquesta problemàtica amb aquestes places i ja li puc avançar que s'aniran incorporant. Amb això és també millorarà la presència policial als nostres carrers que és la nostra intenció".

Comenta aquest article