Rem

Cinc equips del Club Rem Cambrils prenen part a la tercera regata de la Lliga Catalana de Llaüt Mediterrani, a Sant Jaume d'Enveja

L’equip Veterà Masculí va ser l’única tripulació en classificar-se per disputar la Final A, obtenint una 3a posició

Per Antoni Font

L'equip veterà femení en el moment de disputar la final B
L'equip veterà femení en el moment de disputar la final B | Antoni Font

Ahir diumenge 27 de febrer, Sant Jaume d’Enveja va acollir la tercera regata de la Lliga Catalana de Llaüt Mediterrani. Organitzada conjuntament per la FCR i el Club de Rem Delta, la competició va transcórrer al llarg del riu Ebre al seu pas pel Pont de “lo Passador”, amb 13 Clubs participants, amb un total de 28 equips inscrits. En aquesta ocasió, el Club Rem Cambrils va participa-hi amb un total de 5 equips, sent la novetat la inclusió d'un equip de Cadets Masculí

A diferència de les anteriors proves de la lliga, aquesta última regata va constar d'una tanda d'eliminatòries per determinar - en base als temps obtinguts en cadascuna de les categories - l’accés a les respectives finals. El format emprat va ser una regata amb ciavogues, amb un recorregut de 700 metres i 1 ciavoga en el cas de les categories de Veterà Masculí, Veterà Femení, Juvenils i Cadets i de 1.400 metres i 3 ciavogues per la resta de categories.

Resultats de la prova

Pel que fa a resultats, les dues categories absolutes, masculí i femení no van arribar a classificar-se per poder accedir a les corresponents Finals A, disputant ambdues les Finals B, obtenint una 2a posició (6a de la general) en el cas d’Absolut Masculí amb un registre de 06:25,55 min., i la 1a posició (4a de la general) per la categoria d’Absolut Femení amb un temps de 07:02,06 min. El mateix va ocórrer en el cas de la tripulació Veterà Femení, classificant-se únicament per poder disputar la Final B, obtenint una 2a posició (6a de la general) amb un temps de 03:05,55 min. L’equip Veterà Masculí va ser l’única tripulació en classificar-se per disputar la Final A, obtenint una 3a posició, amb un temps de 02:53,95 min.

Referent les categories inferiors només hi van concorrer dos equips. Tot i així, és va disputar igualment la regata amb l’objectiu de mantenir la il·lusió de poder competir, obtenint l'equip de Cadet Masculí una simbòlica 3a posició amb un registre de 03:23,06 min.

Classificació a la Lliga de Llaüt Mediterrani

Amb tres proves ja realitzades i arribat l'equador de la Lliga de Llaüt Mediterrani 2022, les posicions i puntuacions obtingudes fins ara són les següents: Veterà Femení manté la 2a posició amb un total de 52 punts. Igualment, el Veterà Masculí manté també la 2a posició de la general amb un total de 52 punts.

Pel que fa a les categories absolutes, l’equip Absolut Femení es manté en 5a posició amb un total de 47 punts. L’equip Absolut Masculí és 3r de la general, amb 46 punts.

En finalitzar l'esdeveniment, el club amfitrió, Club de Rem Delta va concedir medalles a cadascuna de les tripulacions guanyadores en les Finals A, en reconeixement de la participació en aquesta regata.

L’Apunt

L'ajut del Club Natació Badalona

L'anècdota de la jordana es va donar com a conseqüència del inesperat trencament d'un dels suports que subjecta al timó, just a escassos 10 minuts de l'inici de la Final A de Veterans Masculí, la qual cosa va precipitar la petició d'ajuda a un altre club perquè deixessin un Llaüt per poder permetre participar en la regata, obtenint una immediata resposta per part del Club Natació Badalona, que de forma desinteressada va col·laborar prestant el seu Llaüt per tal de poder finalitzar tant la Final A de l’equip de Veterans Masculí, com la resta de regates pendents de la jornada.

La junta directiva del Club Rem Cambrils en nom i representació de tots els seus socis, vol agrair públicament al Club Natació Badalona l'ajuda i col·laboració prestada en tot moment. De nou moltes Gràcies !!