Societat

Distincions

Es lliuren les Distincions Honorífiques del 2021 en un acte emotiu i carregat d'esperit cambrilenc

Josep M Vidiella, Ana Vilallonga, l'Agrupació de Càmpings de Cambrils i la Unió d'Escacs Cambrils, centrat en la figura del seu president Joan Caba, mort l'agost de l'any passat, van ser les Distincions Honorífiques del 2021

Per Lluís Rovira i Barenys

Foto de família amb els guardonats i l'alcalde i regidors presents a l'acte
Foto de família amb els guardonats i l'alcalde i regidors presents a l'acte | Lluís Rovira i Barenys

La sala de plens de l’Ajuntament de Cambrils es va vestir de gala, ahir al vespre, per acollir l’acte institucional de les Distincions Honorífiques Ciutat de Cambrils corresponents a l’any 2021. Un acte que té previst canviar la seva periodicitat i que tal com va anunciar l’alcalde, Oliver Klein, passarà a fer-se cada dos anys. Tot i això, l’any vinent se celebrarà l’edició corresponent al 2022 i a partir d’aquest moment, la celebració agafarà el caràcter biennal. La del 2022 serà la darrera celebració amb el reglament d’honors i distincions antic i a partir de la propera edició regirà un nou reglament que ja ha estat aprovat i que, tal com va dir l’alcalde, “ordenarà molt més aquestes ganes i ambició que tenim de destacar les persones del nostre municipi”.

En aquesta ocasió i tal i com ja s’havia anunciat a finals del passat mes de gener, les distincions han estat per Josep M. Vidiella, Ana Vilallonga, l’Agrupació de Càmpings de Cambrils i la Unió d’Escacs Cambrils. L’acte es va iniciar amb l’actuació musical a càrrec dels guitarristes Alfredo Panebianco i Vania Delmonaco, que també es van encarregar de tancar l’acte. Primer que tot, l’alcalde va saludar els quatre homenatjats i en va destacar els motius de la seva distinció.

Josep M. Vidiella, en el moment de rebre la distinció de mans de l'alcalde, Oliver Klein / Foto: Lluís Rovira i Barenys

Josep M Vidiella i la gran família de l’AAA la Salle

El primer a recollir la distinció va ser Josep M. Vidiella Álvarez, proposat per l’Associació d’Antics Alumnes la Salle, de qui va destacar la seva llarga trajectòria en moltes entitats culturals i festives de Cambrils on hi treballa de forma continuada i de forma altruista. Josep M Vidiella va recollir el guardó i en el seu parlament va destacar, sobretot, la seva vinculació amb l’AAA la Salle i les activitats que realitza durant l’any, com són la Festa de Reis, l’Homenatge a la Vellesa i el concurs de pessebres i en va destacar “la gran família” que representen per a ell.

Ana Vilallonga amb el guardó / Foto: Lluís Rovira i Barenys

Ana Vilallonga, empresària i amb esperit solidari

La segona distinció va ser per a Ana Vilallonga Renom, de qui va dir que destaca per moltes facetes “però sobretot en la faceta empresària, emprenedora i també en la seva vesant solidària i compromesa”. Ana Vilallonga va ser una de les persones que va promoure la urbanització Els Tallats, a Vilafortuny, i això la va portar a residir a la nostra localitat i des d’allí va desenvolupar la seva activitat empresarial. Vilallonga també ha estat membre de la comissió executiva de la Pimec del Baix Camp i ha estat força reconeguda en el camp empresarial. En els anys de la seva jubilació ha desenvolupat una tasca solidària al capdavant de l’Associació provincial de la lluita contra el Càncer i presideix l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona.

Els quatre representants de l'Agrupació de Càmpings de Cambrils, amb el guardó / Foto: Lluís Rovira i Barenys

Agrupació de Càmpings de Cambrils, una marca turística cambrilenca

L’Agrupació de Càmpings de Cambrils, entitat nascuda fa 40 anys, va rebre la tercera distinció. L’alcalde va destacar la tasca fet de “ficar en profit productiu unes terres que podien associar-se a un producte”. En aquest moment la conformen cinc càmpings: La Corona, Platja Cambrils, Baix Camp, La Llosa i Joan que representen més de 7.500 places en total ique generen el 40 % de les pernoctacions del nostre municipi. L’alcalde va destacar la marca Cambrils que han creat i els llocs de treball que han propiciat. En nom de l’entitat, va ser Berta Cabré qui va agrair la distinció.

Jordi Piqué, de la Unió d'Escacs Cambrils, va recollir el guardó / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Els pares de Joan Caba, Cisco Caba i Antònia Torra, van rebre la menció honorífica atorgada al seu fill, Joan Caba, a títol pòstum / Foto: Lluís Rovira i Barenys

Unió d’Escacs Cambrils, el reconeixement emotiu al seu president Joan Caba

El darrer guardó, envoltat per una gran càrrega d’emoció, va ser per la Unió d’Escacs i en aquest cas la figura del que va n’era el seu president durant el període del 2015 fins el 2021, Joan Caba, en va ser el fil conductor. Caba va morir l’agost de l’any passat amb 33 anys d’edat. En aquest cas va ser el secretari del club, Jordi Piqué, qui va glossar la figura d'aquest jove nascut a Mollerussa però que es va integrar de ben jovenet al club cambrilenc i el va dinamitzar en els seus anys de president. També va intervenir Robert Rocamora, amic íntim de Joan Caba i jugador de l’Unió d’Escacs Cambrils i tot plegat davant la presència dels pares i de la parella de Joan Caba que van viure l'acte amb una intensa emoció.

 

 

 

 

 

Comenta aquest article