Informació general

Igualtat

El Departament de Polítiques d'Igualtat activa una campanya per condemnar els feminicidis

La campanya s’activarà sempre que es produeixi un feminicidi en qualsevol municipi del territori espanyol, i té per objectiu la sensibilització ciutadana

Per Redacció

Cartell de la campanya de condemna dels feminicidis
Cartell de la campanya de condemna dels feminicidis | Cedida

L’Ajuntament, a través del Departament de Polítiques d’Igualtat, ha activat una nova acció comunitària per condemnar els feminicidis a través de les xarxes socials i la web institucional. Aquesta acció es fa conjuntament amb la Delegació del Govern contra la violència de Gènere, que és l’organisme que certifica els feminicidis a nivell Estatal.

La campanya s’activarà sempre que es produeixi un feminicidi en qualsevol municipi del territori espanyol, i té per objectiu la sensibilització ciutadana per tal de que aquesta copsi la brutalitat de la violència masclista, promogui la seva condemna i la tolerància zero envers a  qualsevol de les formes en les que perdura el masclisme en la nostra societat, i  respecte les desigualtat de gènere, que tenen com a màxim exponent els assassinat de les dones. 

Aquesta acció, paral·lelament, permet informar a la ciutadania sobre el conjunt de serveis municipals i supramunicipals que atenen aquesta greu problemàtica social, de forma especialitzada, confidencial i gratuïta i que ens apel·la a tota la ciutadania per tal d’erradicar-la. Aquesta acció s’emmarca en la implementació del Pla Municipal d’Igualtat d’oportunitats entre les dones i les homes i es complementa amb la creació d’una lona específica contra els Femenicidis, il·lustrada per la pintora local Marta Nolla, que es penjarà, com a mostra de condol, a la balconada de l’ajuntament quan es produeixi un feminicidi  a Cambrils o en  l’entorn més proper.

Condemna de l’Ajuntament per l’assassinat d’una dona a Martorell 

L’Ajuntament de Cambrils ha condemnat i rebutjat amb contundència el violent assassinat, el dia 19 de febrer de 2022, d’una dona de 51 anys, a la localitat de Martorell, víctima de la violència masclista, i expressa el seu sentit condol a la família i amistats de la víctima. 

La regidora d’Igualtat, Íngrid Duch, ha fet una crida a la tolerància zero, a la unitat i al rebuig sistemàtic i contundent de tota la ciutadania respecte a qualsevol forma de violència masclista per poder avançar en la seva erradicació i generar, entre tots i totes, els canvis socials necessaris per posar fi a aquesta xacra social. La regidora ha afirmat que ens trobem davant un acte de violència contra les dones que no podem obviar i que representa el major exponent de la desigualtat de les dones respecte als homes. 

Aquesta tragèdia ens enfronta a la responsabilitat i la urgència que tenim, tant les institucions com la ciutadania, de fer efectiva la igualtat real en el dia a dia dels nostres municipis i en el conjunt de la societat. Davant aquesta greu problemàtica social és cabdal contactar amb algun dels serveis municipals de proximitat que, de forma totalment gratuïta i confidencial, ofereixen la informació, assessorament i atenció especialitzada.

  L’Apunt

  Serveis disponibles d'atenció

  SERVEIS 24H

  • Línia d'atenció contra la violència masclista de l’Institut Català de les Dones, que presta atenció en diferents idiomes. Telèfon gratuït/confidencial 900 900 120 i/o al correu electrònic 900900120@gencat.cat 
  • Serveis mèdics: 061 
  • Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils: Pl. Ajuntament, 2. 

   Tel. 977 36 30 74 / Urgències 977 36 80 66 
  • Cossos de seguretat: 
   •    Policia local: Pl. Ajuntament, 4. Tel. 977 79 45 66 / 092 
   • Comissaria de Mossos d’Esquadra: Grup específic d’atenció a la víctima. 

    Av. Adelaida, 46. Tel. 977 92 91 70. 

    Servei d’informació WhatsApp contra la violència masclista 601 00 11 22

  En cas d’emergència: 112. 

  App del 112 emergències per a dispositius mòbils: My112 amb geolocalització.  

   

  SERVEIS D’ATENCIÓ AMB HORARI

  • Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD):  Pl. Ajuntament 4 (2a planta) 

   Tel. 977 79 45 79 (ext. 2107/4311) - 627 247 669. 

   Horari: dilluns a divendres de 8-15h i/o per correu electrònic siad@cambrils.cat   
  • Serveis Bàsics d’Atenció Social: Casal Municipal Gent Gran. Pg. La Salle, 13 (1a planta) Tel. 977 36 81 90. 

   Horari: dilluns a divendres de 8-15h i/o per correu electrònic sso@cambrils.cat  
  • Xarxa d’Atenció a la Víctima, ubicada a les dependències de la Policia local

   Pl. Ajuntament, 4. Telèfon 977 79 45 66. 

  Comenta aquest article