Esports

Rem

El Club Rem Cambrils obté la primera posició en veterà-mixt en el tradicional descens de Traineras del riu Oria

Per Antoni Font

Imatge de la regata disputada a Orio
Imatge de la regata disputada a Orio | Jordi Olivé

Després d’un any de suspensió arran de la pandèmia i un altre en el qual es va restringir la participació, aquest passat dissabte 19 de febrer, la localitat guipuscoana d’Orio (País Basc) va ser l’escenari de la XXVIII edició del Descens de Traineras del riu Oria. La prova “oriotarra” va acollir 78 embarcacions amb gairebé 1.000 vogadors i vogadores. Organitzada pel Club de Rem d’Orio, cal recordar que aquesta regata és la més important de la pretemporada en la modalitat de contrarellotge.

Com ja és habitual, el descens va incloure dos recorreguts: un de 4.000 metres des de Sarikola per les categories de traineres femení, mixt, juvenils, veterans, llaguts i llaüt un altre de 6.000 metres, amb inici a Mapil (Aginaga) per les traineres masculines absolutes.

Èxit de participació de socis

Com a novetat en l’edició d’aquest any, el CLUB REM CAMBRILS va participar-hi amb dos Llaguts Català en representació del Club i de la ciutat de Cambrils, desplaçant-se a la localitat Guipuscoana de Orio més de 40 socis entre participants a la regata i col·laboradors.

Resultats

En la categoria veterà-mixt de traineras, la tripulació del CLUB REM CAMBRILS patronejada per Jon Josu Garaizar i composta per una tripulació de 7 vogadores i 6 vogadors, va aconseguir la 1a posició dins de la categoria veterà-mixt i la 13a posició en la classificació general de veterans d’un total de 22 equips participants, amb un temps de 17:21,61 minuts.

D'altra banda, dins de la categoria de Llagut Català, les dues tripulacions participants del CLUB REM CAMBRILS patronejades, una pel seu president, el Sr. Víctor Ortiz de Pinedo al timó de la “Lima” i la segona governada per Raquel Márquez al timó de la “Posidònia”, varen obtenir la 7a i la 5a posició respectivament, amb uns registres de 26:25,35 min. i de 25:32,44 min. d’un total de vuit equips.

Cal destacar que la totalitat de vogadors i vogadores participants del CLUB REM CAMRILS pertanyen tant a l’àrea de competició com a l'àrea de lúdic, donant així oportunitat i sense cap mena d'exclusió a que qualsevol soci del Club pugui participar i sobretot gaudir d’aquesta prova esportiva.

El Club Nàutic Bétulo va ser el primer dels llaguts catalans amb un temps de 22:19,47 minuts.

En la categoria Absolut Masculí de traineras (6.000 metres), la victòria va ser per Bermeo Urdaibai amb un temps de 20:19,96 minuts. En la categoria Absolut Femení de traineras (4.000 metres), el podi va ser per al club amfitrió Orio Orialki, amb un registre de 14:59,75 minuts i la categoria de Veterans la primera posició va ser pel Club Chapela amb un temps de 15:09,53 min. Per últim, en la categoria de Juvenils la victòria va ser per Ondarrua amb un temps de 15:15,37 min.

Com ja sol ser tradicional en aquest esdeveniment i un cop finalitzada la jornada, va tenir lloc - en una típica sidreria - un sopar de celebració conjuntament amb molts dels equips participants, amics i familiars assistents.

Des del CLUB REM CAMBRILS volen agrair un any més al club Arkote Arraun Taldea i a Jon Josu Garaizar, per la seva col·laboració desinteressada amb la cessió d'una Trainera i així fer possible novament aquesta fita.

L’Apunt

L’Apunt

En aquesta edició va participar-hi el club de rem Bilbao Arraunlari Beteranoak, un club de rem de veterans fundat l’any 2019 amb l'objectiu de donar cabuda en el món del rem a persones amb discapacitats tant físiques com intel·lectuals, l'anomenat Rem Inclusiu. Tal i com va manifestar el seu president el Sr. Faustino Jiménez: “no es tracta d'un equip a l'ús, ja que el seu únic propòsit no és competir. El Bilbao Arraunlari Beteranoak va néixer amb dos objectius: un esportiu, competir en la Lliga ABE (veterans); i un social, dur a terme un programa perquè persones amb diferents discapacitats puguin gaudir de l’esport del rem