Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Ocupació

Nou pla d'ocupació municipal a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Ja està obert el període perquè els veïns/es en situació d’atur s’inscriguin a a l’Acció d’Ocupació i Professionalització de 2022, que inclou contractes laborals i accions formatives

Per Redacció

Fotografia d'arxiu d'una de les persones contractades a través de l'Acció d'Ocupació i Professionalització
Fotografia d'arxiu d'una de les persones contractades a través de l'Acció d'Ocupació i Professionalització | Cedida

Amb la voluntat de continuar alleugerint la situació de desocupació que pateix una part de la població del municipi, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obert el pla d’ocupació municipal de 2022, al qual destinarà gairebé 575.000 euros. Aquest pla s’anomena des de l’any passat «Acció d’Ocupació i Professionalitat» perquè incorpora algunes modificacions per facilitar la formació i l’ocupabilitat de les persones que hi opten.

La principal novetat es troba en el fet que els contractes laborals estaran vinculats a accions formatives, que els veïns i veïnes en situació d’atur contractats hauran de fer paral·lelament a l’activitat laboral. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol millorar la seva capacitació i contribuir a la seva inserció laboral, segons ha recordat l’alcalde i regidor de Recursos Humans, Alfons Garcia.

En el marc d'aquesta nova estratègia, a més, es preveu novament donar un assessorament individualitzat a tothom qui opti al pla, mitjançant el Servei d’Orientació Laboral d’IDETSA, per definir les accions més adients en cada cas per millorar el seu posicionament dins del mercat de treball.

Requisits de les persones aspirants

Les persones aspirants, per poder ser admeses, hauran de reunir uns requisits: estar en situació legal d'atur, estar inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), conèixer les dues llengües oficials (català i castellà), tenir 18 anys com a mínim i ser residents al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (en aquesta ocasió, amb una data d'empadronament prèvia a l’1 de gener de 2019). També hauran d’estar inscrites a la Borsa de Treball d’IDETSA, l’empresa municipal de Promoció Econòmica.

Tal com consta en les bases, que es poden consultar en la pàgina web municipal, en el procés selectiu, es valoraran diverses variables socioeconòmiques de cada aspirant, com per exemple, la situació d’atur (durada i prestacions), les càrregues familiars, si formen part d’un col·lectiu amb dificultats per a la inserció laboral, etc.

Les persones admeses treballaran a jornada completa, per períodes de tres a sis mesos, en funció dels tipus de serveis que prestaran, per reforçar actuacions a zones públiques, manteniment de mobiliari urbà, neteja d’espais públics, neteja d’espais naturals i suport administratiu.

Els veïns i veïnes del municipi interessades a participar en la primera convocatòria de l’Acció d’Ocupació i Professionalitat 2022, en què l’Ajuntament preveu contractar una quarantena de persones, poden presentar les seves sol·licituds des d’avui 24 de febrer i fins al 18 de març inclòs, per internet, a través de la Seu electrònica del consistori. També poden tramitar les sol·licituds de manera presencial, a les oficines d’atenció ciutadana (OMAC), situades a l’Ajuntament de Vandellòs i a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant.

La segona convocatòria d’aquest pla d’ocupació està prevista a la tardor.

Comenta aquest article