Informació general

Urbanisme

Salou aprova, provisionalment, el projecte de l'Eix Cívic al llarg de l'antic traçat ferroviari

Per Redacció

Imatge del plànol de l'Eix Cívic de Salou
Imatge del plànol de l'Eix Cívic de Salou | Cedida

El Govern de l'Ajuntament de Salou ha aprovat, inicialment, una modificació puntual del POUM, referent a la delimitació de l'àmbit de l'Eix Cívic, amb determinació dels paràmetres urbanístics, en el decurs de la sessió plenària celebrada ahir dimecres.

L'alcalde, Pere Granados, va assenyalar que l'Eix Cívic "ens dona la gran oportunitat de transformar Salou i millorar, molt més, l'estètica urbana i el dinamisme econòmic i comercial". Va afegir que també millorarà la mobilitat, que és "molt important pel seu desenvolupament social, on hi haurà pràcticament, tot l'espai dedicat per a l'ús de les persones, perquè apliquem criteris de l'Agenda 2030, dels objectius de sostenibilitat, ja sigui mediambiental, com, també, econòmica i social", entre altres.

Processos consultius i de participació ciutadana

Pere Granados també va explicar que, "és l'inici d'un tràmit", i que "fins que s'arribi a l'aprovació provisional i definitiva intensificarem, molt més, les reunions amb els veïns, amb processos de diàleg, consultius i de participació, a través de les seves entitats i representants", així com amb els grups municipals que conformen la Corporació, per tal d'escoltar totes les propostes i estudiar-les, perquè, d'aquesta manera, "entre tots, podem construir el millor Eix Cívic".

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, va argumentar que "el fet de la desaparició dels trens pel centre de Salou ens porta a que l’ordenació i desenvolupament de l’Eix Cívic sigui una prioritat urbanística i no pot esperar a la revisió del planejament".

Imatge de la sessió plenària celebrada, ahir, a l'Ajuntament de Salou

 

Comenta aquest article