Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis apel·len a l'esperit de resistència per mantenir les concentracions

El col·lectiu va fer una crida a la participació en la trobada celebrada ahir a la plaça de la Vila, la primera després de la commemoració del quart aniversari

Per Lluís Rovira i Barenys

Detall de la concentració de les Àvies i Avis, ahir al matí, a la plaça de la Vila
Detall de la concentració de les Àvies i Avis, ahir al matí, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

La concentració de les Àvies i Avis per la Independència, celebrada ahir al matí a la plaça de la Vila, es va iniciar amb un recordatori de la campanya que impulsa El Polvorí de cara a la recollida d'ajuda humanitària pels camps de refugiats de Grècia. Es volen recollir aliments com conserves, llegums, oli de gira-sol, pasta, arròs, galetes, llet en pols,... La recollida serà a la seu del Casal Popular El Polvorí situat al carrer del País Basc n.4, el dissabte 26 febrer i el 12 de març de 10h a 14h  a més del dijous 3 de març, de les 18 a les 21h.

La presència de gent a la concentració d'ahir va ser una mica més fluixa de l'habitual. En aquesta ocasió, per motius diversos que han afectat a la gent que acostuma a trobar-se cada setmana a la plaça de la Vila, el nombre de participants va ser al voltant de la vintena. A més, les Àvies i Avis ja van haver de suspendre la concentració d'aquest passat diumenge al port ja que la celebració de la Mitja Marató va provocar el tall circulatori a la zona del port i això va afectar la presència de gent del col·lectiu. Després de l'èxit que va suposar la concentració del dimecres 16 de febrer, en què es va commemorar el quart aniversari del col·lectiu amb la presència del president Quim Torra, les dues trobades posteriors han estat marcades per les circumstàncies adverses. Tot i això, un dels portaveus del col·lectiu va prendre la paraula per demanar a la gent que "s'ha de resistir, tal com també ho estan fent els que tallen la Meridiana cada dia".

Celebracions a Riudoms, Vic i Mont-roig

Els diferents col·lectius d'Àvies i Avis constituïts en diferents punts de la geografia catalana estan complint els quatre anys d'existència aquests dies. Si bé el passat dimecres 16 de febrer es va fer la celebració a Cambrils, el dissabte 19 de febrer es feia la celebració a Riudoms amb un acte de la 3a Joventut per la República, que va comptar amb la presència de Joaquim Forn. Aquest passat dimarts 22 de febrer, la commemoració del quart aniversari es va fer a Vic, a càrrec de les Àvis i Avis de la plaça de Vic. Aquest acte va comptar amb la presència del conseller Josep Rull i de Pilarin Bayés. A tots dos actes hi ha ser present una delegació del col·lectiu de les Àvies i Avis de Cambrils. Aquest proper divendres 25 de febrer és el torn de Mont-roig del Camp on el col·lectiu de les Àvies i Avis x la llibertat commemoren, també, el quart aniversari de la seva constitució.

L'acte d'ahir a la plaça de la Vila es va completar amb el cant de l'Estaca al que van seguir els lemes i consignes habituals i es va cloure amb el cant dels Segadors i amb crits d'Independència.

Comenta aquest article