Societat

Necrològica

Mor Anton Mendoza, expresident de la Cooperativa Agrícola

També va ser regidor de l'Ajuntament de Cambrils, president del Casal Municipal de la Gent Gran i membre de la Comissió de Festes del Barri de l'Eixample i del Ball de Bastons

Per Redacció

Anton Mendoza, amb la Distinció Honorífica que li va lliurar l'Ajuntament, el desembre de 2010
Anton Mendoza, amb la Distinció Honorífica que li va lliurar l'Ajuntament, el desembre de 2010 | Arxiu

Anton Mendoza Roig, que va ser president de la Cooperativa Agrícola durant 11 anys, ha mort avui als 91 anys d'edat. La seva vinculació amb la Cooperativa Agrícola venia de molts anys enrere ja que amb només 33 anys ja va entrar per primera vegada a formar part de la junta rectora, en la que va durar tres anys, del 1964 al 1966. Anys més tard, del 1982 al 1984, va tornar al consell rector de la Cooperativa Agrícola com a vocal. L'any 1988 va ser elegit de nou com a vocal, un any, i a continuació nou anys més com a vicepresident. Arran de la defunció, l'any 1998, de l'antic president Ramon Vidal i Barraquer, Anton Mendoza va exercir un any com a president en funcions i a les eleccions del següent any, el 1999, va ser elegit president, càrrec que va exercir fins l'any 2009. En total, Anton Mendoza va formar part del consell rector de la Cooperativa 28 anys. Cal destacar que durant els anys de la seva presidència es van construir les actuals dependències, situades a la carretera de Montbrió. Per aquesta vinculació amb la Cooperativa Agrícola, Anton Mendoza va rebre una de les Distincions Honorífiques atorgades per l'Ajuntament de Cambrils, l'any 2010.

Gran implicació al món associatiu cambrilenc

En el vessant associatiu, Anton Mendoza va ser el president del Casal Municipal de la Gent Gran durant dos anys i mig, des de l'abril de 2002 fins a finals de setembre de 2004. També va integrar la junta de la Comissió de Festes del Barri de l'Eixample des de la seva formació, l'any 1979, i durant molts anys. Anys més tard també va formar part, com a vocal, de la junta de l'Associació de Veïns del Barri de l'Estació. Anton Mendoza també va ser membre del Ball de Bastons de Cambrils i va formar part de la colla que en va fer la recuperació els anys 70. Entre els anys 1978 i 2005, Anton Mendoza va ser el president d'aquesta entitat.

En el vessant polític, Anton Mendoza va ser regidor de l'Ajuntament de Cambrils en el primer mandat democràtic, de l'any 1979 al 1983, formant part de la llista de Centristes de Catalunya - UCD.

El funeral tindrà lloc demà dimecres, a les 12 hores, a la parròquia de Santa Maria.

Descansi en pau.

L’Apunt

L'Ajuntament expressa el seu condol per la mort de l’exregidor Antoni Mendoza i Roig
L’Ajuntament de Cambrils ha expressat el seu més sentit condol per la mort avui d’Antoni Mendoza i Roig, que va ser regidor del primer consistori democràtic, des de l’any 1979 fins al 1983. Mendoza va formar d’un govern de concentració encapçalat per l’alcalde Josep Queralt Muñoz i integrat per tots els regidors electes, que durant aquests primers quatre anys van governar per unanimitat.

Comenta aquest article