Informació general

Obres

ERC critica el retard en l'inici de les obres de la Rambla de Jaume I

A través d'un comunicat denuncien que "no s’entén com, després d'imposar un calendari exprés per part del Sr. Klein, sense tenir en compte la ciutadania, s’hagin tancat carrers per no fer absolutament res"

Per Redacció

Aspecte de la Rambla de Jaume I, aquest matí
Aspecte de la Rambla de Jaume I, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

Avui fa una setmana que es van iniciar els treballs previs a l'inici de les obres de remodelació de la Rambla de Jaume I. Els treballs, fins ara, han consistit en habilitar una nova senyalització dels aparcaments al carrer Colom, que absorbirà el trànsit en un dels sentits de circulació, i en fer el tancament perimetral de la Rambla de Jaume I, separant les voreres de la calçada amb una tanca metàl·lica. Avui encara s'ha seguit circulant per la Rambla i encara es veuen operaris col·locant tanques en els carrers del voltant. D'altra banda, les màquines excavadores que han de treballar en la Rambla ja estan estacionades en el tram superior d'aquest carrer des d'aquest cap de setmana.

ERC: "Ara mateix l'escenari és caòtic"

Avui mateix. el grup municipal d'ERC ha emès un comunicat en el que denuncia el "retard en l'inici de les obres de la Rambla de Jaume I i voltants" i afirma que "la setmana passada, la ciutadania i el veïnat de la Rambla Jaume I i els carrers propers van retirar mobiliari i vehicles de tot el carrer per l’inici de les obres de remodelació malgrat no tenir alteratives suficients d'aparcament. El dimarts 14 de febrer es va començar a limitar amb tanques la zona central dificultant la mobilitat dels vianants que circulen per les voreres, amb les tanques i els suports que les sostenen, s’ha reduït encara més el pas de persones, cotxets d’infants i carretons de la compra. Però, una setmana després de tot aquest trasbals les obres encara no han començat i el caos regna a la Rambla Jaume I de Cambrils. La mala planificació d'aquest projecte es constata un cop més amb l'inici de les obres. Ara mateix l'escenari és caòtic: tanques fora de lloc mogudes pels mateixos veïns per poder tenir un pas en condicions, contenidors que dificulten la visió i circulació i vehicles aparcats (en paral·lel, en bateria o en contra sentit) quan se suposa que haurien d’estar els carrers tallats."

El comunicat, signat per la portaveu del partit Camí Mendoza, segueix dient que "és lògic doncs que veïnat i visitants estiguin empipats. No s’entén com, després d'imposar un calendari exprés per part del Sr. Klein, sense tenir en compte la ciutadania, s’hagin tancat carrers per no fer absolutament res. Sr Klein, aquesta és la seva “altra manera de fer”? Aquesta és la seva manera de “ser més àgils”? Quan vostè diu "primer les persones" a què es refereix?"

"Que trist és veure com l’actual Govern encapçalat pel Sr. Klein i la seva mà dreta el Sr. Daza només fan que generar malestar a la ciutadania"

El comunicat també es refereix als esdeveniments esportius que acull Cambrils, com ara el que ha tingut lloc aquest diumenge amb la celebració de la Mitja Marató, "Cambrils és una destinació de turisme esportiu i coorganitzem esdeveniments esportius. L’objectiu és, i ha de ser sempre, donar a conèixer el bo i millor de Cambrils: la gastronomia, el comerç, els productes de km0 de la mar i del camp, el clima, i també les bondats d'un municipi tranquil i acollidor. Aquest cap de setmana a Cambrils hem acollit la Mitja Marató i els 10km, un esdeveniment molt consolidat i amb èxit de participació i d’organització tant de l’empresa promotora com del departament d’esports i la Policia Local de Cambrils. No obstant, més de 1.400 esportistes, acompanyants i altres visitants de cap de setmana no han pogut gaudir de la millor imatge vista la manca total de previsió per les restriccions de circulació i d’aparcament per unes no obres aturades abans de començar. Tot aquest escenari es podria haver estalviat. Cotxes mal estacionats, caos circulatori, tanques que dificultaven el pas, entre d’altres. I tot això, al barri del port de Cambrils molt concorregut els caps de setmana de qualsevol època de l’any. Que trist és veure com l’actual Govern encapçalat pel Sr. Klein i la seva mà dreta el Sr. Daza només fan que generar malestar a la ciutadania i trenquen amb les dinàmiques del bon fer, planificant i escoltant. I sorprèn molt el mutisme dels socis del govern municipal PSC, C’s, PP i la comparsa dels no adscrits en aquest i qualsevol altre tema."

El comunicat acaba dient que "hi ha un altra manera de fer les coses. Donant veu a la ciutadania, recolzant al nostre empresariat i tenint cura al màxim de la nostra imatge per oferir sempre la millor versió de Cambrils." i conclou amb l'expressió "Estem ben aclarits!".
 

Comenta aquest article