Societat

Solidaritat

El Polvorí impulsa una campanya d’ajuda humanitària pels camps de refugiats de Grècia

La campanya es fa conjuntament amb "Coworking Xarxa Voluntaris" i en coordinació amb l'ONG "Sos Refugiados"

Per Redacció

Cartell de la campanya
Cartell de la campanya | Cedida

En les properes setmanes el casal popular El Polvorí, conjuntament amb “Coworking Xarxa Voluntaris”, i en coordinació amb l’ONG “Sos Refugiados”, impulsaran una recollida d’ajuda humanitària pels camps de refugiats grecs. L’entitat cambrilenca i la xarxa ciutadana “Coworking solidari” que aglutina voluntaris del Camp de Tarragona, ja van col·laborar conjuntament durant els primers mesos de la crisi sanitària amb l’elaboració i distribució de material sanitari (milers d’EPIS, mascaretes...) per a hospitals i residències de la zona.

En aquesta ocasió, es tracta de recollir productes concrets de primera necessitat com són: oli de gira-sol, conserves, llegums cuits i secs, pasta, arròs llarg, galetes, tomàquet fregit, llet en pols i bolquers del n.1 al n.4. Es faran recollides a Cambrils i a la Pobla de Mafumet on es centralitzarà l’enviament. A Cambrils la recollida serà al Casal Popular situat al C/ País Basc n.4 el dissabte 26 febrer i el 12 de març de 10h a 14h  a més del dijous 3 de març, de les 18 a les 21h. Igualment també es farà campanya per recollir ajudes econòmiques per tal que l’ONG espanyola Sos Refugiados pugui fer-se càrrec del transport en vaixell i de comprar productes frescos a comerços grecs. El transport en camions fins al port de València va a càrrec de l’empresa SEUR que col·labora amb aquestes campanyes.

L’ONG humanitària porta treballant amb els camps de refugiats de Grècia des de 2015 i han engegat un menjador social a Atenes on atenen a centenars de famílies refugiades que actualment deambulen pels carrers d’aquella ciutat. Els refugiats principalment procedeixen de països en conflicte com Síria o Afganistan i la situació actual als camps grecs tendeix a empitjorar, ja que acullen el doble dels refugiats comptabilitzats per les autoritats europees.

Comenta aquest article