Societat

Voluntariat

El Servei Local de Català de Cambrils busca nous participants per a la nova edició del Voluntariat per la llengua

S’hi poden inscriure tant voluntaris com aprenents per formar parelles lingüístiques presencials o virtuals

Per Redacció

Grup de voluntaris i alumnes
Grup de voluntaris i alumnes | Cedida

Un cop engegats els cursos de català del segon trimestre, el Servei Local de Català de Cambrils, que forma part del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus, fa una crida per incorporar nous participants, sobretot voluntaris, en aquest programa. Des del CNL es convida la ciutadania a participar almenys una vegada en aquesta experiència de suport al català i a les persones que s’esforcen a aprendre’l. Les parelles que es formin es coneixeran en un acte de presentació que tindrà lloc al Centre Cultural el dimecres 23 de febrer a les 17.30.

La finalitat del programa Voluntariat per la llengua és oferir a l’alumnat o a altres persones que tinguin coneixements bàsics de català la possibilitat de practicar la llengua d’una manera natural i tranquil·la amb l’ajuda d’un voluntari lingüístic. Les trobades, que poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l’activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin), es fan una hora a la setmana durant deu setmanes.

Els interessats s'hi poden inscriure directament al web www.vxl.cat o poden demanar més informació al Servei Local de Català de Cambrils (977 79 26 88), a vxl.reus@cpnl.cat o al 634 740 079.

Més vídeos de material “Màgia per conversar”

Tant les parelles presencials com virtuals que es creïn en aquesta nova edició podran utilitzar set nous vídeos de la sèrie “Màgia per conversar”, un material que s’emmarca en la campanya de l’SPL i el CPNL Quan parles fas màgia. Aquest material audiovisual s’ha creat amb l’objectiu d’estimular la conversa en llengua catalanai és un recurs de suport a l’aprenentatge per a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua, l’alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i tots els aprenents de català que el vulguin practicar.

Tots els vídeos estan protagonitzats pel mag Eduard Juanola que, a partir d’uns jocs de màgia, proposa temes d’interès per encetar una conversa. En aquesta ocasió, els nous vídeos proposen parlar sobre temes com els espectacles preferits, les virtuts personals, les pors de cadascú, els somnis i els malsons repetitius o el pes de les primeres impressions quan es coneixen persones noves. Amb aquests, la sèrie arriba als 17 vídeos dels 25 previstos.

Aquest recurs complementa altres materials de foment de la conversa com els Fils de conversa i les col·leccions Parlem Tu i JoLlegir per parlar, llegir per aprendre i Temes per parlar.

 

Comenta aquest article