Informació general

Sinistre

L'incendi del pàrquing subterrani de la Parellada calcina un vehicle i malmet les canonades dels desaigües de l'edifici

L'incendi s'ha produït aquest matí, poc abans de les 9 h, i ha afectat el pàrquing que es troba a la confluència del carrer de Jaume Ferran amb el de Francesc Moragas i Barret

Per Lluís Rovira i Barenys

Un espès fum negre ha sortit cap a l'exterior del pàrquing en els primers moments de l'incendi
Un espès fum negre ha sortit cap a l'exterior del pàrquing en els primers moments de l'incendi | Lluís Rovira i Barenys

Un incendi que s'ha produït, aquest matí, al pàrquing subterrani que agrupa els edificis de la cantonada del carrer de Jaume Ferran amb el carrer de Francesc Moragas i Barret, al barri de la Parellada ha calcinat completament un vehicle i ha provocat una espessa columna de fum, visible des de lluny. El foc s'ha detectat poc abans de les 9 h del matí. Alguns veïns de l'edifici que han baixat al pàrquing alertats pel fum que hi sortia han pogut veure algun les flames. Immediatament s'ha donat avís als bombers que han acudit al lloc del sinistre, juntament amb els serveis mèdics i policials. L'espès fum de l'incendi ha anat sortint pels diferents espais de respiració del pàrquing i s'ha anat enfilant per la façana de l'edifici del carrer de Jaume Ferran. L'oficina del servei d'ocupació, que es troba en aquest indret, ha hagut de tancar ja que a més l'incendi ha afectat el cablejat telefònic de l'edifici i ha deixat tant aquesta oficina com els pisos del damunt sense connexió.

Un cop s'ha pogut accedir al pàrquing, a partir de les 11 h, s'ha pogut comprovar la gran afectació del sinistre. El foc, segons els primers indicis i tal com ha explicat un veí de l'edifici a revistacambrils.cat, s'hauria originat en un dispositiu electrònic del sostre del pàrquing que serveix per disparar la ventilació de l'habitacle. Aquest aparell s'hauria incendiat i les flames haurien afectat al vehicle que hi havia justa a sota que és el que ha quedat calcinat. El foc també ha fus les canonades que recullen les aigües residuals dels pisos del damunt. L'afectació al pàrquing ha estat força important i per sort les places dels vehicles propers al que ha patit els danys estaven buides en el moment del succés ja que les flames s'haurien pogut propagar encara més.

Bombers davant la porta de l'accés al pàrquing sinistrat / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article