Informació general

Obra pública

S'intensifiquen els treballs d'adequació de diferents passos provisionals al llarg de l'antic traçat ferroviari

Actualment s'està treballant en un pas situat a l'avinguda de Joan XXIII; un altre situat al carrer d'Estrasburg i ja està pràcticament enllestit el del Camí del Corralet

Per Berta Ruiz

Un dels passos que travessen la via s'està fent a l'avinguda Joan XXIII
Un dels passos que travessen la via s'està fent a l'avinguda Joan XXIII | Lluís Rovira i Barenys

Els departaments d'Urbanisme i d'Obra Pública de l'Ajuntament segueixen treballant en l'obertura i en l'adequació de nous passos provisionals al llarg de l'antic traçat ferroviari per al pas de vianants i de vehicles –en alguns casos– per tal de connectar les diferents zones i barris del municipi. Segons ha detallat el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– a revistacambrils.cat, actualment, s'està executant un pas situat a l'avinguda de Joan XXIII; un altre pas provisional situat a l'alçada del carrer d'Estrasburg i ja està pràcticament enllestit el pas del Camí del Corralet. "L'objectiu d'aquest pas del Camí del Corralet, sobretot, era donar-li amplitud, mentre que el del carrer d'Estrasburg també és molt interessant perquè dona sortida des de l'avinguda de la Diputació en sentit muntanya. El senyalitzarem de manera que la mobilitat per als vehicles sigui senzilla a l'hora de connectar amb el Vial del Cavet. En aquest espai també ens permet crear una bossa d'aparcament, molt necessària, en una zona asfaltada aprofitable; la Policia ja està treballant en la seva senyalització. D'altra banda, el pas de l'avinguda de Mas Clariana –per a vianants– també està en marxa".

Un altre pas per creuar la via que està pendent i s'executarà més endavant és el que se situarà al carrer d'Andalusia i connectarà amb el carrer de Bertran de Cambrils, a l'altre costat de la via fèrria. En aquest punt quedarà connectat el barri de l'Eixample Platja amb la zona d'equipaments al voltant de la plaça de l'Ajuntament. Aquest projecte també va lligat amb l'obertura d'una passera entre l'escola Marinada i la residència d'Avis Baix Camp.

Passos que se sumen al pas obert entre l'Eixample Vila i l'Horta de Santa Maria

Recordem que, el passat mes d'octubre, l'Ajuntament adjudicava les obres de construcció d'aquests passos provisionals per a vianants i vehicles. Els passos del Camí del Corralet, del carrer d'Estrasburg i de Mas Clariana es van adjudicar a l'empresa Cons Cambrils 3000 SL, i, per un altre costat, el pas de l'avinguda Joan XXIII (urbanització Cambrils Badia) es va adjudicar a Tallers Vidal Amill SLU.

Aquests quatre nous passos se sumaran al que ja es va obrir l'agost de 2021 al costat de l'antiga estació de tren per reconnectar la vila i la platja amb la unió de les avingudes de Josep Vidal i Barraquer i de l'Horta de Santa Maria.

Comenta aquest article