Informació general

Obres

L'Ajuntament obrirà un nou pas per a vianants entre l'escola Marinada i la residència d'avis Baix Camp

Aquest projecte pretén facilitar l'accés entre el pàrquing de la plaça de l'Ajuntament i l'Eixample Platja i el Port; també s'adequarà un nou pas provisional per creuar les vies

Per Berta Ruiz

La passera es farà entre el col·legi Marinada i la residència Baix Camp, en el tram inferior del traçat
La passera es farà entre el col·legi Marinada i la residència Baix Camp, en el tram inferior del traçat | Lluís Rovira i Barenys

L'Ajuntament té prevista la construcció d'una passera, és a dir, un nou carrer per a vianants que s'obrirà entre la residència d'avis Baix Camp i l'escola Marinada i que connectarà la plaça de l'Ajuntament i el carrer del Camí de la Marina amb el carrer de Bertran de Cambrils, que va en paral·lel a l'antiga línia ferroviària. Aquest és un dels projectes "en desenvolupament" previst per l'actual equip de govern i que es va donar a conèixer amb la presentació del pressupost municipal per a l'any 2022. A més, aquesta actuació es completarà més endavant amb l'obertura d'un nou pas provisional a l'antiga via del tren que connectarà amb el carrer d'Andalusia –a l'altre costat de la via– i els passejos de Francesc Macià i de Lluís Companys, a l'Eixample Platja.

Connectar el pàrquing de la plaça de l'Ajuntament amb l'Eixample Platja i el Port

Sobre tot plegat, el regidor d'Urbanisme, Enric Daza, ha explicat a revistacambrils.cat que "per tal de facilitar l'accés i el pas cap a l'aparcament de la plaça de l'Ajuntament –que compta amb una nova tarifació–, el que fem és apropar aquestes 300 places al barri de l'Eixample Platja i el Port. A més, a nivell urbanístic aquesta passera és molt necessària perquè per connectar amb l'altre costat de la riera només tenim el pas pel pont del Molí d'Avall o l'altre pont de l'avinguda dels Països Catalans. Entre un i l'altre hi ha força distància i creiem necessari crear aquest pas al mig".

Adequació d'un nou pas provisional per creuar les vies a aquesta alçada

Segons ha apuntat Daza, "el que farem serà travessar aquests dos equipaments municipals –l'escola Marinada i la residència d'avis Baix Camp. Els patis dels dos espais s'ajunten i traiem tres metres d'un costat i tres metres de l'altre per fer aquest nou carrer ample de sis metres. Una nova passera que connecti amb la sortida del pàrquing de la plaça de l'Ajuntament i convidi a travessar cap a les dues places de l'Eixample Platja d'una manera més pràctica i còmoda. Això també va lligat amb l'adequació d'un nou pas provisional per creuar les vies. Volem facilitar aquest pas per, a nivell estratègic, acostat aquest aparcament de la plaça de l'Ajuntament amb la zona turística, comercial i veïnal del Port".

Plànol del projecte d'obertura del passatge entre l'escola Marinada i la residència Baix Camp

 

L’Apunt

S'instal·larà senyalització per indicar el pàrquing de la plaça de l'Ajuntament
Pel que fa a la posada en marxa de la nova tarifació de l'aparcament de la plaça de l'Ajuntament, el regidor d'Urbanisme ha destacat les bones ofertes que ha establert l'empresa concessionària. "Jo destacaria l'oferta del cap de setmana que donarà servei a molta gent que té segones residències. Aquesta tarifa comença el divendres al migdia i s'allarga fins dilluns al matí, per un preu de 15 euros mensuals. Molta gent té segones residències al voltant del barri del Port i el que fem és escurçar les distàncies per als nous abonats" ha dit Daza. Sobre el pàrquing de la plaça de l'Ajuntament, Enric Daza també ha afegit que, "l'empresa concessionària de l'aparcament ens vam demanar que es fes una senyalització del pàrquing. Hi estem treballant per tal de situar-lo a les diferents entrades del municipi com poden ser l'N-340, el vial del Cavet o indicacions pel passeig de La Salle per tal d'indicar i senyalitzar millor la ubicació del pàrquing de cara als usuaris".

Comenta aquest article