Tema del mes

Es retira la proposta de fer el complex hoteler al Parc Samà

Per Lluís Rovira i Barenys

Els terrenys del Parc Samà seran no urbanitzables
Els terrenys del Parc Samà on Med Group volia fer el complex residencial i el camp de golf passaran a ser sòl no urbanitzable. L’alternativa que l’Ajuntament havia proposat en la primera aprovació inicial de fer un complex hoteler de qualitat annex al recinte històric també s’ha retirat. En paraules del regidor d’Urbanisme, “del Parc Samà no en queda res. Hem recollit l’al·legació que ens han fet els propietaris dels terrenys que deien que no volien fer el complex hoteler, així que ho hem deixat com a sòl no urbanitzable”.

Recurs desestimat

Aquest mateix mes de maig, el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Tarragona ha desestimat el recurs interposat per l’empresa Med Cambrils Golf contra l’Ajuntament de Cambrils pels acords de suspensió de llicències urbanístiques i plans parcials amb motiu de la revisió del Pla General. En la sentència el jutge interpreta que la suspensió de llicències “està motivada i ajustada a la decisió de revisar el planejament del municipi amb incidència especial al desenvolupament sostenible i, sens dubte, no desvia de la finalitat essencial de garantir la viabilitat del futur planejament”. La sentència continua dient que si la revisió del Pla General s’ha fet per perjudicar i vetar la implantació del camp de golf i del complex residencial al Parc Samà, “és una qüestió aliena a la suspensió dels plans parcials i en la qual no procedeix entrar”.

L’Ajuntament de Cambrils va suspendre llicències urbanístiques i dels plans parcials el mes de desembre de 2003 amb motiu de l’inici dels treballs de la revisió del Pla General. L’empresa Med Cambrils Golf, per la seva part, va interposar un recurs contra aquesta decisió acusant l’Ajuntament d’arbitrarietat en la mesura, considerant injustificada la inclusió del Parc Samà en l’acord de suspensió de llicències. També va acusar l’Ajuntament de vulneració del principi d’igualtat respecte a altres sectors i de desviació de poder, acusant l’Ajuntament de perseguir una finalitat diferent a l’anunciada, buscant, en realitat, acabar amb el projecte urbanístic.

§ Vial de connexió entre la carretera de Montbrió i l’estació del tren §

A la part nord del Pinaret hi va un vial que, segons Recasens, “és importantíssim, perquè serà un vial d’accés des de la carretera de Montbrió fins a la futura estació del tren, una estació que tindrà un àmbit bastant comarcal. Hem de garantir que aquest accés no es faci pel mig de la població”. Fruit d’aquesta reconsideració, la segona aprovació inicial obliga els propietaris d’aquests terrenys a urbanitzar aquest vial quan tirin endavant el polígon d’actuació del Pinaret. Fins ara la urbanització d’aquest vial anava a costa de l’Ajuntament.

§ El nou traçat ferroviari tindrà vies a 13 metres d’alçada§

L’Ajuntament disposa dels dos projectes de connexió de la nova via fèrria corresponents al traçat d’aquesta futura infraestructura pel terme municipal cambrilenc. El que d’entrada ha causat més sorpresa és el fet que a la zona corresponent al viaducte que passarà per la zona esportiva municipal i on hi haurà la nova estació les vies estaran a 13 metres d’alçada. L’impacte visual d’aquesta futura infraestructura serà brutal, tal i com assegura el regidor d’Urbanisme. A banda d’aquest aspecte, el projecte contempla el pas que permet connectar el polígon Nord de Belianes amb el polígon Sud. Segons el regidor, “ja hem donat el vistiplau. L’únic que potser farem és reclamar més mesures correctores amb pantalles acústiques a la zona que toca al Nou Cambrils. També volem demanar la reurbanització del pàrquing proper a la futura estació. Ens aniria més bé que el pàrquing estés a la zona on hi ha els camps de futbol d’entrenament. Els camps els passaríem al costat de la pista d’atletisme i quedaria tot més centralitzat. També hem de garantir tots els accesos a l’estació des de Cambrils. Renfe ha d’urbanitzar el tram que va des del Pinaret fins a la futura estació”.

§ Càmping urbà§

Les al·legacions del càmping Cambrils Park demanaven continuar com a càmping per sempre i sol·licitaven ser un càmping urbà, renunciant a la planificació que tenien fins ara i que els permetia edificar planta baixa i sis pisos d'alçada. Segons Recasens, “crec que és bona solució. Amb la nova llei de turisme els càmpings urbans podran tenir una densitat més alta de bungalous. El que hauran de fer, però, és urbanitzar els vials que els toquen a ells, les cessions de les zones verdes i ens hauran de pagar amb terrenys o amb diners el 10% d'aprofitament mitjà que els toca”. El regidor també diu que s'ha recollit l'al·legació de l'altre càmping proper, el càmping la Corona, que no veia bé que tinguessin hotels a tocar.

Comenta aquest article