Societat

Pastisseria

La pastisseria La Font és distingida, de nou, com una de les 50 millors pastisseries de Catalunya

La distinció es va fer en el marc de la Mostra comercial, agrícola i gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts i la pastisseria cambrilenca va obtenir uns dels guardons de la Fava de cacau 2022

Per Lluís Rovira i Barenys

José Luis Maestre, a la psatisseria La Font
José Luis Maestre, a la psatisseria La Font | Lluís Rovira i Barenys

La pastisseria cambrilenca La Font ha estat reconeguda, de nou, com una de les 50 millors pastisseries de Catalunya dins la Mostra comercial, agrícola i gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts. És per aquest motiu que va ser distingida amb el guardó Fava de cacau 2022, un guardó que ja va rebre ara fa dos anys, en l'edició de 2020 i que era la primera vegada que es donava aquest guardó de pastisseria dins els actes de la Mostra d'aquesta població del Baix Llobregat. Enguany s'ha recuperat la presencialitat dels actes ja que l'any passat es va haver de fer de forma virtual a causa de la pandèmia. El lliurament de guardons es va fer el dilluns 24 de gener. Tot i això, José Luis Maestre, pastisser de Les Fonts, no va poder anar a recollir el guardó "per complicacions de feina i família" tal com ha explicat a revistacambrils.cat i ara està a l'espera que li facin arribar des de l'organització.

La pastisseria La Font obté una nota mitjana de 9

José Luis Maestre ha explicat que el procediment del jurat ha estat el mateix que ara fa dos anys, "hi ha un dia en el que avisen que vindran per parlar dels productes i fan una compra però anteriorment ja fan una visita prèvia a l'establiment sense avisar i en la que també compren productes. La visita la van fer el passat mes de novembre i aquest mes de gener ens van trucar per dir-nos que érem uns dels guanyadors, és a dir, una de les 50 millors pastisseries de Catalunya". Maestre explica que els havien explicat des de l'organització que la pastisseria La Font havia obtingut una puntuació de 9, "valoren diferents coses; des de la qualitat del servei, a la qualitat del producte com la neteja, la presentació, la decoració i els apartats de pastisseria clàssica i moderna. La nota mitjana va ser de 9". José Luis Maestre s'ha mostrat molt content d'aquest reconeixement, "ens agrada la nostra feina i ens agrada sempre intentar millorar i quan et donen un premi així vol dir que vas pel bon camí i et dóna més força per continuar”.

Aquest any han estat 8 les pastisseries de la demarcació de Tarragona que han guanyat la Fava de cacau. A part de la pastisseria La Font de Cambrils també l'han aconseguit la Confiteria Padreny (Reus), la Pastisseria Bahia (l'Ampolla), la Pastisseria Cal Jan (Torredembarra i Tarragona), la Pastisseria l'Obrador (El Vendrell), la Pastisseria Larrosa (Flix), Peralta Pastissers (Tortosa) i Xocosave Xocolateria (Riudoms). Cal Jan ha guanyat també la Fava d'or a la millor pastisseria del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

 

Comenta aquest article