Informació general

Circulació

Comença la remodelació viària del carrer de Colom com a pas previ a l'inici de les obres de la Rambla de Jaume I

Des d'aquest passat dilluns ja s'ha iniciat la modificació de l'estacionament al carrer de Colom i en el decurs d'aquesta setmana s'acabarà d'enllestir la nova senyalització dels aparcaments en aquest carrer

Per Lluís Rovira i Barenys

Al carrer de Colom ja s'ha començat a eliminar una de les dues fileres d'aparcaments
Al carrer de Colom ja s'ha començat a eliminar una de les dues fileres d'aparcaments | Lluís Rovira i Barenys

Aquesta setmana ja s'han iniciat les primeres remodelacions viàries prèvies a l'inici de les obres de remodelació de la Rambla de Jaume I, que han d'iniciar-se a partir del proper dimarts 15 de febrer. Des d'aquest passat dilluns s'ha iniciat la modificació de l'estacionament al carrer de Colom i es va començar en el primer tram, el que va des de la confluència amb el carrer del País Basc fins a la cruïlla amb el carrer de Juan Sebastián Elcano. Des d'avui i fins el proper divendres es continuarà amb la resta del carrer de Colom fins arribar a la plaça de la Concòrdia.

Les modificacions han consistit en eliminar l'estacionament de cotxes en un dels dos costats del carrer. En cada tram de carrer s'eliminarà en un costat diferent per tal d'afavorir l'efecte pacificador del trànsit. Al llarg del primer tram que ja s'ha enllestit, s'han configurat les zones de càrrega i descàrrega i unes altres zones d'aparcament de motos.

Inici d'obres el dia 15 de febrer

El proper dimarts 15 de febrer és la data fixada per a l'inici de les obres de remodelació de la Rambla de Jaume I, unes obres que, segons l'Ajuntament, han de durar 10 mesos i mig i consistiran en el canvi del col·lector que hi ha sota la Rambla a més d'una remodelació total d'aquesta cèntrica via. En motiu de les obres, la circulació per la Rambla quedarà tallada i és per això que el carrer de Colom serà la via alternativa que acollirà el trànsit que travessi el barri del port per la part interior. El carrer que aglutinarà la circulació en sentit contrari serà el carrer de Pau Casals que en aquests propers dies també s'haurà d'adequar per tal d'encabir aquest trànsit rodat.

Les obres de remodelació de la Rambla de Jaume I tindran un cost aproximat d'uns 3,9 milions d'euros i, no contemplen la imposició de contribucions especials als veïns i comerciants de la zona de manera que l'Ajuntament es farà càrrec del cost íntegre de les obres.

Comenta aquest article