Informació general

Covid-19

La Comissió Delegada per a la Covid-19 acorda retirar les mascaretes als patis dels centres educatius

La Generalitat sosté que la retirada en interiors "no serà immediata" i "difícilment" es farà en les pròximes setmanes

Per ACN

Imatge d'arxiu d'alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer a l'inici del curs 2020-2021
Imatge d'arxiu d'alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer a l'inici del curs 2020-2021 | Cedida

La Comissió Delegada per a la Covid-19 ha acordat, aquest dimarts, la retirada de la mascareta als patis dels centres educatius, segons han informat a l'ACN fonts del Govern. La decisió va en consonància amb l'eliminació de l'obligatorietat de la mascareta al carrer aprovada pel govern espanyol, que es farà efectiva a partir d'aquest dijous. Quan es va prendre la mateixa decisió al juny del 2021, però, la mesura es va mantenir als patis escolars. El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ja va demanar aquest passat dilluns poder treure les mascaretes als centres escolars com més aviat millor, tot i que va insistir que era una decisió sanitària.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat en roda de premsa que es tracta d'una decisió que va en sintonia amb el descens dels indicadors de la pandèmia, així com la millora de la situació epidemiològica a Catalunya. També ha subratllat que "no hi ha lletra petita" en la decisió i que les particularitats "s'equiparen a la resta de la població". Per exemple, si els infants surten a fer una excursió al parc tampoc n'hauran de fer ús, ja que aquest dijous mateix la restricció ja decaurà en termes generals als exteriors.

La retirada de les mascaretes en interiors "no serà immediata"

Pel que fa a la retirada de les mascaretes en interiors, però, ha especificat que encara s'haurà d'esperar una mica més i que la seva retirada "no serà immediata" i "difícilment" es farà en les pròximes setmanes. "No estem en un punt de la pandèmia que ho permeti, seguirem treballant en un calendari adaptatiu", ha subratllat. En aquest sentit, ha reiterat que la voluntat de l'executiu és que es faci "tan aviat com sigui possible", tot i que ha insistit que les dades i el context seran els que marquin la data. "No tenim un horitzó concret, però el desig és que es puguin retirar", ha dit.

Comenta aquest article