Informació general

La PLIC denuncia "la manca de cobertura informativa de Ràdio i TV Cambrils i l'alteració del criteri periodístic durant la campanya electoral"

Per Berta Ruiz



Salvador Franch, Xavier Martí i Mar Roca, el passat dimecres en roda de premsa
La PLIC denuncia la manca de cobertura informativa que la Ràdio i Televisió de Cambrils està donant a la seva formació.

El passat dimecres, els regidors Xavier Martí, Salvador Franch i la número 4 de la llista a les properes eleccions –Mar Roca– convocaven en roda de premsa als mitjans de comunicació per donar a conèixer les postures de la formació sobre el concurs de les llicències de taxi, sobre ensenyament i també sobre la situació de discriminació, que segons ells, estan patint durant aquestes dues setmanes de campanya electoral, per part de la Ràdio i TV Cambrils –absents en aquesta roda de premsa–.

En aquest sentit, Mar Roca va explicar que des de la seva formació entenen que s'estableixi un temps en relació al nombre de vots obtinguts en les anteriors eleccions, dins dels mitjans municipals pels seus espais electorals. Segons, Mar Roca, "aquests espais són purament electorals, i entenem que el que hem de fer és vendre el nostre programa i el nostre projecte. El que no s'entén i no es comprèn és com una formació com la PLIC que ha estat generant notícies durant quatre anys, els mitjans de comunicació municipals de Cambrils no participin d'aquesta roda de premsa".

"La televisió i la ràdio no és un mitjà del tripartit, sinó un mitjà del ciutadà"

Des de la PLIC es va denunciar també, que "la televisió i la ràdio no és un mitjà del tripartit, sinó que és un mitjà del ciutadà". D'altra banda, també van voler deixar molt clar, que les seves queixes no es dirigeixen ni cap als directors de la ràdio i la televisió, ni cap als seus treballadors, sinó, "una queixa cap al tripartit i a la utilització que se n'ha fet d'aquesta televisió durant quinze dies d'una manera increïble. Cada dia s'han fet de tres a quatre rodes de premsa amb unes peces a l'informatiu llarguíssimes, i que potser tampoc eren notícia", explicava Mar Roca.

La número 4 de la PLIC continuava criticant "el criteri periodístic en el què es basen a l'hora de no cobrir una roda de premsa d'un partit que fa quatre anys que està a l'Ajuntament. Vaig parlar amb ells i em van dir que fes la roda de premsa el dia que em tocava acte electoral. I vaig dir que no! Perquè no vinc a parlar de si la PLIC fa volar un avió o en fa volar sis. Vinc a parlar d'un tema que són els taxis i l'ensenyament i ens diuen que no, que això és un gol que vol marcar la PLIC al tripartit i a la Ràdio i TV Cambrils, i jo crec que el gol ens l'estan marcant cada dia amb inauguracions, amb presentacions de llibres, festes i festetes, dirigides directament de l'Ajuntament, amb invitacions televisives del senyor alcalde. I això no és just! Una cosa és que l'oposició a Cambrils sigui tranquil·la i l'altre cosa és que es pensin que som rucs".

"El criteri periodístic es veu alterat per culpa de les eleccions"

Per la seva banda, Xavier Martí va explicar que aquesta situació s'ha accentuat durant la campanya, ja que "s'ha tallat el subministrament de notícies d'altres partits. Però ells han continuat generant notícies de l'any 2008 o 2009 i que han tingut la cobertura de la televisió. En canvi, les denúncies que hem fet l'oposició a nivell municipal que són notícia no ens han donat cobertura, de res".

Davant l'absència dels mitjans d'informació municipals a la seva roda de premsa per parlar sobre la qüestió de les llicències de taxi i d'ensenyament, la PLIC va reclamar que Ràdio i TV Cambrils havia de donar-li cobertura, ja que segons va manifestar Mar Roca, "una de dues, o vosaltres no feu bé la vostra feina o no la fan ells, personalment crec que ells no tenen criteri periodístic o que aquest criteri periodístic es veu alterat per culpa de les eleccions". Per Martí, "com a partit polític nosaltres no podem generar les nostres notícies perquè no tenen cobertura i les seves sí! Crec que l'oposició es mereix un respecte i crec que n'han tingut molt poc. No tenim res en contra del director i la directora, ja que això bé marcat per les directrius que marca el govern municipal, i no hi estem gens d'acord, perquè és un greuge comparatiu. Ells sí, els demés no. Això no està bé!"

Comenta aquest article