Cultura

Música

Xerrich, una nova formació musical cambrilenca que neix de la mà dels germans Martí i Pau Senserrich

El divendres 11 de febrer sortirà a la llum la primera de les quatre cançons que han gravat a l'estudi i ja preparen el concert de presentació al territori en una data i lloc encara per concretar

Per Lluís Rovira i Barenys

Pau i Martí Senserrich
Pau i Martí Senserrich | Cesc Visuals

Xerrich és el nou projecte musical que neix de la mà dels germans Martí i Pau Senserrich, dos cambrilencs que duen la música impregnada al seu ADN. El proper divendres 11 de febrer faran el llançament via xarxes del seu primer tema d'aquesta etapa musical que ara enceten. Es tracta de la cançó "Tenim la mania", que a més anirà acompanyada d'un videoclip realitzat per la productora cambrilenca Sinestèsic i dirigit pel també cambrilenc John Galan. Un mes després veuran la llum els altres tres temes que han gravat i a hores d'ara estan a punt de tancar el lloc i la data per a fer el concert de presentació d'aquest nou projecte musical que ara enceten, liderat pels dos germans i amb l'acompanyament de tres músics més que completen la banda.

Un nou projecte que arriba cinc anys després dels primers concerts en acústic

Martí i Pau Senserrich han explicat a revistacambrils.cat que enceten aquest projecte després que fa cinc anys el Martí va començar a escriure cançons en solitari i el Pau l'acompanyava, amb guitarra i saxo, en els concerts de petit format que realitzaven. Tal com explica Pau Senserrich, "cinc anys després hem vist que les cançons anaven agafant com més volum, que ens agradaven molt. Jo també vaig començar a posar cançons en el directe i tot plegat és el que ens va fer decidir a fer el pas definitiu de fer-ho gran, de crear un projecte nou amb un nom. Pel que fa al nom vam triar Xerrich perquè és un nom lligat a la família paterna, de Sant Martí de Tous (Anoia), concretament de la masia de Can Xerrich. A més, xerric té un altre significat, eren els criats que col·locaven les olles i escalfaven el menjar als senyors".

Un cop feta la determinació d'encarar el nou projecte van buscar un productor "per professionalitzar aquesta història", segons Pau Senserrich i aquest pas el van fer a l'estudi Beat Garden, de Barcelona, amb el productor Pau Romero. Segons Pau "vam tenir la sort que vam fer un tracte amb ell, que és el que naltros volíem. Ens vam conèixer, vam encaixar i vam començar a treballar. Vam gravar les quatre cançons el passat mes de setembre durant vuit dies intensos on vam estar del matí a la nit tancats a l'estudi. Naltros havíem portat una proposta amb 20 temes i aquests 20 temes es van reduir a quatre que tant ell com naltros vam creure que ens representaven per començar aquest projecte. Naltros portàvem les cançons en acústic i gràcies a ell ho vam poder electrificar i anar a trobar les nostres sonoritats". Martí afegeix que "en aquest estudi tot anava ja connectat, per això ho vam poder fer tot tan ràpid".

Cants i laments, el primer EP de Xerrich

Els quatre temes gravats a l'estudi s'inclouen en el primer treball del nou grup i posta per títol "Cants i laments". A part de la cançó "Tenim la mania", que s'estrenarà la setmana vinent acompanyada del videoclip, les altres cançons són "El món esclata", "Fer-se gran" i "Ocell". Un cop fet aquest primer pas a l'estudi de gravació, els germans Senserrich han muntat una banda amb la incorporació de tres músics més, "la nostra intenció és poder fer uns quants concerts grans i després continuar amb els concerts en acústic. Més enllà de les quatre cançons de l'EP, tenim cançons nostres d'abans i que ara hem produït i hem fet gran amb aquesta banda", explica Pau. Els components de la banda són Pau Senserrich (piano, saxo i veu), Martí Senserrich (veu i guitarra), Gerard Cucó (guitarra elèctrica i piano), Nil Canals (bateria) i Bruno Gil (contrabaix).

El concert de presentació al territori encara no està concretat. En aquest moment s'està pendent de decidir el lloc i el dia, dins d'aquest inici de la primavera. El que sí que tenen clar és que aquest concert serà especial ja que comptarà amb l'acompanyament d'un cor de veus format per 8 persones, "després seguirem amb la banda, a hores d'ara estem començant a tancar dates", explica Pau.

A l'hora de definir l'estil musical del nou projecte, Martí i Pau Senserrich el defineixen com a "pop-rock suau" però que també és "cançó íntima d'autor" però matissen que "al fer les cançons hem buscat el nostre so i en fem una barreja de tot plegat. El cant coral també hi és present a les nostres cançons per les nostres arrels a l'Escolania de Montserrat. Tampoc ens agrada encassellar-nos". Pau explica que les cançons parlen de temes universals, "parlen de coses que tothom s'hi pot sentir identificat".

 

 

 

Comenta aquest article