Cultura

Literatura

El parc del Pescador acollirà, dissabte, la presentació del llibre «En el descuento» de Jordi Ledesma i José Ángel Mañas

Per Redacció

Portada del llibre «En el descuento» de Jordi Ledesma i José Ángel Mañas
Portada del llibre «En el descuento» de Jordi Ledesma i José Ángel Mañas | Cedida

El parc del Pescador acollirà aquest dissabte, 5 de febrer (a les 12 hores), la presentació de la nova novel·la que ha escrit el cambrilenc Jordi Ledesma amb l’autor, guionista, articulista i historiador madrileny José Ángel Mañas. L’acte, moderat pel poeta Ramon Garcia Mateos, compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de l’Ajuntament i serà un avançament de la publicació, ja que la novel·la no arribarà a les llibreries fins dilluns. 

El llibre "En el descuento", editat per Alrevés, narra les aventures de Chúster, un exfutbolista coix que surt de la presó després de cinc any per no haver delatat el seu cap i amic Francisco. Conscient que n’hi deu una, Francisco l’acull quan surt del seu primer permís i li proposa una feineta ràpida i suculenta per aquell mateix cap de setmana.  El que havia de ser un viatge tranquil entre Madrid i Barcelona acabarà convertint-se en la nit més salvatge i Chúster jugarà contra la mort el derbi de la seva vida. Una "crook story" deliciosa, un caramel enverinat de Ledesma i Mañas, dos reconeguts cronistes de carrer que s’han ajuntat per signar una extraordinària novel·la negra. 

L’Apunt

Els autors de l'obra

Jordi Ledesma  

IG: @jordi__ledesma 

TW: @jordiledesma 

Ledesma és autor de "Lo que nos queda de la muerte" (Alrevés, 2016), amb el que va obtenir el premi Pata Negra 2017 a la millor novel·la de l’any del Congreso de Novela y Cine Negro de la Universidad de Salamanca. Amb aquesta obra també va aconseguir el premi Novelpol 2017 i la menció de "Imprescindible" de la biblioteca La Bòbila de L’Hospitalet de Llobregat. Anteriorment, havia publicat "El diablo en cada esquina" (Alrevés, 2015) i "Narcolepsia" (Alrevés, 2012). Ha participat amb contes, articles i poemes en diferents antologies en algunes publicacions digitals.  Les seves obres s’han editat a Espanya i Mèxic i recentment s’han traduït al francès. 

José Ángel Mañas 

IG: @jamanashernandez_ 

TW: @joseamanas 

Mañas és autor, guionista guanyador del Goya i llicenciat en Història Contemporània per la Universidad Autónoma de Madrid. El 1994 va quedar finalista del premi Nadal amb la seva primera obra, Historias del Kronen. La novel·la, seleccionada entre les 100 millors obres espanyoles de tots els temps, va ser portada a la gran pantalla i va rebre un  Goya a millor guió . Els seus últims llibres són "La última juerga" (Algaida, 2019), premi Ateneo de Sevilla 2019, i "Una vida de bar en bar" (2020). Les seves novel·les històriques més importants són "Conquistadores de lo impossible" (2019) i "¡Pelayo!" (2021). 

Comenta aquest article