Informació general

Restriccions

La Generalitat anuncia la voluntat d'eliminar les quarantenes a les escoles abans que acabi el febrer

La Generalitat vol que els infants que no tinguin símptomes i que no siguin positius en covid "no s'hagin de quedar a casa" i puguin assistir a les classes "amb normalitat"

Per ACN

Imatge d'arxiu d'alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer entrant a l'edifici de La Salle
Imatge d'arxiu d'alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer entrant a l'edifici de La Salle | Lluís Rovira i Barenys

El govern de la Generalitat va anunciar, ahir, la voluntat d'eliminar les quarantenes a les escoles abans que acabi aquest mes de febrer. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, traslladarà avui la proposta al Consell Interterritorial per poder adaptar els protocols dels centres educatius "a l'actual situació de la pandèmia". En aquest sentit, la portaveu del govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha apuntat que amb "la desacceleració" de la sisena onada, així com amb la retirada de la resta de mesures restrictives també és "necessari" modificar les quarantenes.

Així, la Generalitat vol que els infants que no tinguin símptomes i que no siguin positius en covid "no s'hagin de quedar a casa" i puguin assistir a les classes "amb normalitat". Segons Plaja, seria un "escenari idoni" que aquesta fos una mesura conjunta en tot l'estat espanyol, però sosté que si s'acaba desestimant el govern català disposa de la "capacitat per modificar els protocols". Tot i això, la portaveu ha avisat que es tracta d'una mesura que no serà efectiva aquesta setmana i que s'ha de fer "amb suficient previsió" perquè "tots els actors" tinguin la informació concreta i detallada.

Comenta aquest article