Informació general

Ensenyament

L'Ajuntament i la Generalitat revaliden el seu conveni de col·laboració amb l'Oficina Municipal d'Escolarització

L'OME dona servei i assessorament sobre l'oferta educativa al municipi i gestiona tot el procés d'inscripcions, matriculacions i coordina diferents àmbits escolars

Per Berta Ruiz

La OME està ubicada a l'edifici de l'Ateneu Juvenil
La OME està ubicada a l'edifici de l'Ateneu Juvenil | Lluís Rovira i Barenys

L'Ajuntament de Cambrils i la Generalitat revaliden el seu conveni de col·laboració amb l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME). Així s'aprovava, per unanimitat de tots els grups del consistori, a la sessió plenària telemàtica celebrada el passat 28 de gener.

La regidora d'Ensenyament Íngrid Duch va ser l'encarregada de fer-ne l'explicació. Segons va dir, "l'objecte de l'aprovació d'aquest conveni és l'actualització en termes de col·laboració entre el Departament d'Educació de la Generalitat i l'Ajuntament de Cambrils. És un conveni que regula la col·laboració entre ambdues administracions per tal d'oferir suport en aquest servei que es concentra en: l'acompanyament a les famílies; dur a terme tot el procediment d'admissió; oferir informació a les famílies sobre l'oferta educativa que hi ha a Cambrils; rebre i gestionar les sol·licituds d'admissió; donar publicitat de les preinscripcions; coordinar les jornades de portes obertes dels centres; promoure campanyes informatives d'aquestes, acollir la comissió de garanties i d'altres funcions relacionades. Es tracta d'un tràmit que no suposa cap canvi substancial ni econòmic respecte a l'existent. Ja fa 15 anys que el tenim el servei de l'OME, des de 2007. A més, cada vegada s'està donant més protagonisme a les OME i a la participació dels ajuntaments".

Sobre aquest punt, la portaveu d'ERC, Camí Mendoza va donar suport al punt. Tal com va apuntar, "Cambrils té aquest servei des de fa anys i és important tenir-lo, sobretot per la participació que hi té l'Ajuntament en tot el procés de preinscripcions i matriculacions en l'àmbit escolar. D'aquesta manera garantim una escolarització més equitativa i inclusiva de tots els alumnes".

Memòria de l'any 2020 del Museu d'Història

Un altre punt que va ser aprovat en la sessió plenària de gener va ser la memòria de l'any 2020 de l'organisme autònom del Museu d'Història. En aquesta qüestió, l'alcalde Oliver Klein va agrair la feina realitzada pel director del mateix, Gerard Martí, i tot el seu equip tècnic. D'igual manera, el regidor de JxC, Lluís Abella, també es va sumar a aquest agraïment i també va lloar la tasca realitzada per l'anterior regidora de Cultura, Cinta Ballesté. Per part d'ERC, Camí Mendoza també es va sumar a les felicitacions realitzades i també al treball dut a terme per Cinta Ballesté.

Comenta aquest article