Informació general

Covid-19

Les residències adapten el protocol de visites arran de la retirada del certificat Covid

Les visites hauran de seguir presentant una declaració responsable per accedir als centres

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la residència d'avis Baix Camp
Imatge d'arxiu de la residència d'avis Baix Camp | Cedida

Els departaments de Salut i Drets Socials de la Generalitat han actualitzat les mesures de prevenció en residències per a gent gran i persones amb discapacitat o malaltia mental. Concretament i atès que des del passat divendres 28 de gener no cal presentar el certificat Covid, les dues conselleries han enviat una nota informativa als centres per a recordar el protocol vigent per a les visites.

En aquest sentit, si bé els familiars ja no han de mostrar el certificat, sí que hauran de seguir presentant la declaració responsable per accedir al centre, tal com feien fins ara. En aquest document la persona visitant declara, entre d'altres, que no ha presentat símptomes relacionats amb la covid19 els darrers 14 dies.

A banda de signar la declaració responsable, durant les visites caldrà com a mínim l’ús de la mascareta quirúrgica –i preferiblement  FFP2–, i la resta de mesures preventives com el rentat de mans, la distància de seguretat i la ventilació dels espais.

Així mateix, es recomana a aquells familiars que no estiguin immunitzats que es realitzin un TAR abans de visitar un usuari, atesa la vulnerabilitat del col·lectiu de persones que viuen en residències.

Comenta aquest article