Cultura

Divulgació

El Campus Extens de la URV a Cambrils comença nou trimestre

Per Redacció

Cartell del campus Extens de la URV a Cambrils
Cartell del campus Extens de la URV a Cambrils | Cedida

El Campus Extens de la URV a Cambrils, coordinat des del Museu d’Història de Cambrils i amb el suport de la Diputació de Tarragona, inicia la programació del segon trimestre del curs 2021/2022, amb un seguit d’activitats fins a Setmana Santa, totes de caràcter gratuït i en diferents espais. La programació presencial d’aquest hivern recupera el volum d’abans de la pandèmia. 

Amb l’objectiu de continuar oberts a les col·laboracions que vinguin d’entitats del municipi, des del Campus Extens de la URV local es reprèn la col·laboració amb el Rotary Club Cambrils en la programació d’una xerrada. També en aquesta línia de sumar esforços, es continua col·laborant amb àrees de l’Ajuntament de Cambrils en activitats consolidades que es desenvolupen regularment, com són les programacions de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera o bé a les activitats al voltant del dia 8 de març o de Sant Jordi. 

  

 

 

 
 

 

L’Apunt

Programació

Dimecres 9 de febrer, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural 

Conferència Energia i Sostenibilitat a càrrec de Carles Barberà Escoí, professor de l’escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la URV.  

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.  

 

Dissabte, 12 de febrer, a les 19.30h. Molí de les Tres Eres 

Inauguració de l’exposició Fèmina. Ser dona a Roma produïda per KuanUm. Accés lliure en horari de cap de setmana i festius fins al 29 de maig de 2022. L'activitat està inclosa dins de les Jornades per la Igualtat de Gènere de Cambrils.  

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.  

Col·labora: Centre d’Estudis Cambrilencs i Regidoria de Benestar, Drets Socials i Salut. 

 

Dissabte, 19 de febrer, a les 11h en català i a les 16.30h en castellà. Llotja de la Confraria de Pescadors de Cambrils. 

Taller familiars Gàrum, un vell condiment per a la galera a càrrec de l’empresa KuanUm. Inscripció prèvia a l’email museu@cambrils.cat o bé trucant al telèfon 977794528. Places limitades a 25 persones. Activitat inclosa dins de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils. 

Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.  

Col·labora: Confraria de Pescadors de Cambrils 

 

Dijous, 24 de febrer, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural 

Conferència L’Observatori dels Drets Humans de Catalunya, a càrrecde Carles Checa, periodista i president del Observatori dels Drets Humans de Catalunya.  

Organitza: Club Rotary Cambrils, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.  

 

Dijous, 3 de març, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural 

Veus cambrilenques amb la conferència Josep Tapiró (Reus, 1836- Tànger, 1913) el pintor de Tànger, a càrrec del Dr. Jordi Carbonell Pallarés, historiador de l’art i professor del Departament d’Història i d’Història de l’Art de la Universitat Rovira i Virgili. 

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV. 

 

Dijous 10 de març, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural 

Conferència Dones, història i patrimoni a la comunitat pescadora de Cambrils a càrrec de la historiadora d’Aïda Sánchez Martínez. L'activitat està inclosa dins de les Jornades per la Igualtat de Gènere de Cambrils. 

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.  

Col·labora: Regidoria de Benestar, Drets Socials i Salut. 

 

Dijous 17 de març, a les 19.30h. Cinema Rambla de l’Art 

Projecció del documental Maternitats de Josep Varo, amb idea original de l’equip tècnic del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) del Baix Camp i Priorat. Ens acompanyaran algunes de les protagonistes i professionals del CDIAP. L'activitat està inclosa dins de les Jornades per la Igualtat de Gènere de Cambrils. 

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.  

Col·labora: Regidoria de Benestar, Drets Socials i Salut. 

 

Dijous 7 d’abril, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural 

A càrrec de Josep Fàbregas professor d'Història Moderna de la URV, presentació del llibre El combat de la memòria de Dolors Alabau editat per Gorbs Editor. En motiu de la celebració de Sant Jordi 2022, l'activitat està inclosa dins de la programació Dies de llibres

Organitza: Regidoria de Cultura, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.  

 

Dissabte, 9 d’abril, a les 12h. Torre del Port 

Inauguració de l’exposició pictòrica ad hoc a càrrec de l’artista Luís San José. Accés lliure en horari de cap de setmana i festius fins al 19 de juny de 2022. 

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Comenta aquest article