Informació general

Covid-19

La Generalitat retira l'obligatorietat de presentar el certificat covid per accedir a la restauració

D'altra banda, l'oci nocturn ha posat l'11 de febrer com a possible data de reobertura després de la darrera reunió del sector amb el Govern de la Generalitat

Per ACN

Imatge de terrasses d'establiments de restauració al port de Cambrils
Imatge de terrasses d'establiments de restauració al port de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

La comissió delegada en matèria de Covid del govern de la Generalitat ha decidit finalment, ahir dimecres a la nit, retirar l'obligatorietat de presentar el certificat covid per accedir a la restauració i a altres establiments. En un primer moment s'havia anunciat que la decisió de si demanava al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la pròrroga del passaport es posposava fins avui dijous al matí. Després d'avaluar l'informe del comitè d'experts, però, s'ha decidit abandonar aquesta postura i directament retirar l'obligatorietat del certificat covid per als locals i establiments establerts fins ara.

Segons indica el Govern, la variant Òmicron "ha demostrat tenir escapament immunitari i disminuir així la prevenció de la infecció", en comparació amb la variant Delta. Així, una part "important" de la població torna a ser susceptible d'infectar-se amb el virus, "independentment del seu estat vacunal o d'haver passat la malaltia". D'això se'n deriva, subratlla l'executiu, que l'efectivitat de l'obligatorietat de l'ús del certificat covid "disminueix com a mesura que afegeix una capa de seguretat".

Per avui dijous es manté la reunió de la comissió delegada per avaluar la situació amb els departaments afectats.

L'oci nocturn afirma que Salut posa l'11 de febrer com a possible data de reobertura

El sector de l'oci nocturn va mantenir una reunió amb el govern de la Generalitat, aquest passat dimarts a la tarda, amb una possible data de reobertura: l'11 de febrer. "L'única conclusió que tenim és la possible arrencada el dia 11 de febrer, però ens hem quedat molt neguitosos perquè no se'ns ha assegurat que sigui la data definitiva. Encara no és segur", va afirmar el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona, Ramon Mas. Les condicions d'obertura serien quasi de 'normalitat': amb l'horari habitual, aforament del 80 o 100% i amb pista de ball com abans. La Fecasarm sortia "molt decebuda" de la reunió amb la Generalitat. "No han concretat ni justificat res. Ens preocupa el missatge d'inseguretat", va afirmar el president de Fecasarm, David López.

Comenta aquest article