Informació general

Oci nocturn

La Generalitat obre una nova línia d'ajuts a l'oci nocturn per les darreres restriccions sanitàries de la Covid-19

Per Redacció

Imatge d'un grup de joves que balla amb mascareta a la pista de la discoteca Flashback de Salou, el passat mes d'octubre
Imatge d'un grup de joves que balla amb mascareta a la pista de la discoteca Flashback de Salou, el passat mes d'octubre | ACN (Ariadna Escoda)

El Departament d’Empresa i Treball obre demà, 25 de gener a les 9 hores, el tràmit de Canal Empresa per sol·licitar els ajuts directes de la nova línia de 20 milions d’euros per a establiments d’oci nocturn afectats per les restriccions sanitàries de la Covid-19. El tràmit telemàtic per sol·licitar l’ajut finalitza el divendres dia 4 de febrer a les 14 hores.

Avui s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria d’aquesta línia adreçada específicament als establiments obligats a tancar els seus espais interiors des del 24 de desembre, en compliment per la resolució de Salut SLT/3787/2021, de 23 de desembre, de mesures per fer front a la Covid-19.

Es tracta de la cinquena línia específicament adreçada a l’oci nocturn que posa en marxa del Departament, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), amb l’objectiu de contribuir al manteniment dels negocis davant la disminució dràstica de la facturació derivada de la suspensió de l’activitat imposada com a mesura per contenir l’augment de contagis.

S’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn, incloent-hi discoteques, sales de ball, sales de festa amb espectacle, bars musicals, karaokes, i discoteques de joventut.

Subvencions d'entre 15.000 i 120.000 euros

La subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari, d’entre 15.000 i 120.000 euros, en funció de les dimensions i el nombre de treballadors: els establiments de menys de 10 treballadors rebran un ajut de fins a 15.000 euros; els establiments de 10 o més treballadors i aforament inferior a 1.300 persones fins a 50.000 euros; i els establiments de 10 o més treballadors i aforament igual o superior a 1.300 persones, fins a 120.000 euros.

La presentació de les sol·licituds es farà temàticament a través de Canal Empresa, omplint el model formalitzat, disponible a Canal Empresa, al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), o del Departament d’Empresa i Treball. Per agilitar la tramitació, el procediment inclou una declaració responsable, on els sol·licitants acreditaran que compleixen els requisits.

Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha concedit l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats o atorgats.

L’oci nocturn ha rebut ja més de 40 milions d’euros des de l’inici la pandèmia

El Departament d’Empresa i Treball ja ha destinat més de 40 milions d’euros a l’oci nocturn, en les quatre anteriors línies d’ajuts. Des de l’inici de la pandèmia, el compromís del Govern de la Generalitat ha estat intentar pal·liar els efectes econòmics de les restriccions sanitàries, incidint especialment en aquests sectors més afectats per les mesures de contenció. En concret, entre les quatre línies, s’ha atorgat un total de 3.103 subvencions.

Comenta aquest article