Informació general

Antiga estació

La Plataforma Conservem l'Estació respon al PSC i demana "seny per a trobar una solució que acontenti tothom"

La Plataforma, a través d'un manifest sota el títol de "Per la mobilitat a l'Eixample i per la defensa del patrimoni!" han donat resposta a l'article del portaveu del PSC, Josep M. Vallès, sobre l'enderroc de lantiga estació de tren

Per Redacció

Imatge de l'antiga estació de tren
Imatge de l'antiga estació de tren | Alina Lichi

L'article signat pel portaveu del PSC a Cambrils, Josep M. Vallès, referent a l'enderroc de l'antiga estació de tren ha provocat la resposta de la Plataforma Conservem l'Estació. En l'article del PSC sota el nom de "Per una nova mobilitat a l'Eixample: fora vies i fora estació", Vallès defensa "el desmantellament de les vies i per la recuperació de l’espai -que ningú hi vegi interessos ocults ni especulatius-. Tenim una visió de futur i això passa per una bona mobilitat, sostenible i eficaç; comunicació entre barris i centres, tenir en compte les noves centralitats que s’han de crear". També insisteix que "sempre hem estat partidaris d’eliminar la barrera que representa la via. Una barrera social que ha marcat la comunitat cambrilenca entre ‘dalt’ i ‘baix’; una barrera física que manté tallats carrers, barrera en cas de pluja que talla i embassa l’aigua, quedant aïllada la part de mar. A part d'aquest posicionament explícit sobre aquesta ocasió, Vallès també es refereix a les diferents opinions sobre aquesta qüestió apel·lant a la llibertat d'expressió però també diu que "no compartim de cap de les maneres és que per fer-se sentir utilitzin la demagògia. I això és precisament el que està fent el moviment Defensem l’Estació de Cambrils. Per aquí no passem".

Plataforma Conservem l'estació de Cambrils: "Naltros ho volem tot: millores i manteniment de l'edifici, perquè no hi ha incompatibilitat en voler-ho tot"

Des de la Plataforma Conservem l'estació de Cambrils, a través d'un manifest sota el títol de "Per la mobilitat a l'Eixample i per la defensa del patrimoni!" han donat resposta al portaveu del PSC referint-se primer que tot al fet que Vallès els hagi titllat de demagogs, "des de la Plataforma no ens sumarem a les desqualificacions perquè no és el nostre estil" i afegeix que "la Plataforma ha treballat sempre de manera constructiva, amb propostes, amb arguments i amb bon to. I no ens apartarem d'aquesta línia malgrat assistim per part de l'Ajuntament a una veritable carrera per enderrocar un edifici històric, fet que cada cop més gent de Cambrils troba incomprensible". La Plataforma afegeix que "hem buscat arguments a favor del manteniment de l'estació i hem buscat també què es deia abans: hem vist que el partit de l'alcalde, el 2019, deia que calia preservar i donar usos ciutadans a l'edifici de l'estació i que Ana López promovia debats per a fer propostes sobre el mateix edifici" i afegeix que "no hem entrat mai en si el PSC defensa o no l'enderroc, simplement vam posar el focus en un acte que, als nostres ulls, apuntava en una altra perspectiva".

A banda, la Plataforma afirma que "com diu el sr. Vallès, l'estació és un tema molt seriós. Tan seriós que l'edifici està inclós en el Catàleg de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya". Responent al que diu el portaveu del PSC d'acabar amb les barreres arquitectòniques, la Plataforma s'hi suma i aporta una solució que no passa per l'enderroc de l'edifici de l'antiga estació, "esponjar espais propers a l'Estació que formaria una plaça que podria portar el seu nom. La solució és unir les dues avingudes amb una rotonda al voltant de l'estació". La Plataforma resumeix la seva postura dient que "naltros no anem en contra de cap de les millores que vostè proposa per a Cambrils! Naltros ho volem tot: millores i manteniment de l'edifici, perquè no hi ha incompatibilitat en voler-ho tot". Per acabar, la Plataforma demana "seny per a trobar una solució que acontenti tothom: als defensors del patrimoni i als que volen unir les dues avingudes i els dos barris. Encara hi som a temps i segur que Cambrils hi sortirà guanyant!"

Comenta aquest article