Informació general

Serveis

Es compleixen 25 anys de la inauguració de la depuradora d'aigües residuals de Cambrils i Vinyols i els Arcs

L'acte inaugural va comptar amb la presència de l'aleshores president de la Generalitat, Jordi Pujol, així com una nodrida representació de personalitats locals i del territori

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la depuradora
Imatge d'arxiu de la depuradora | Arxiu Revista Cambrils

El 18 de gener de 1997, ara fa 25 anys, va ser una data important per als municipis de Cambrils i de Vinyols i els Arcs. Aquell dia s'inaugurava la depuradora d'aigües residuals que donava servei a ambdós municipis. Tot i que la posada en marxa de la instal·lació s'havia produït unes setmanes abans, aquell acte d'inauguració va servir per fer-ho d'una forma oficial. L'acte inaugural va estar encapçalat per l'aleshores president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, que hi va assistir acompanyat de l'aleshores conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Pere Macias, així com diverses autoritats provincials, alcaldes dels municipis veïns, autoritats municipals i un important nombre de cambrilencs i cambrilenques i alumnes d'alguns centres educatius.

En el decurs de l'acte es va fer el descobriment protocol·lari de la placa commemorativa, una visita a les instal·lacions de la planta depuradora i a l'exposició commemorativa que havia dut a terme la Junta de Sanejament. També hi va haver el pertinent torn de parlaments i un refrigeri popular. Com a anècdota, es va fer una improvisada roda de premsa amb els mitjans que el president Pujol va aprofitar per tractar diversos temes de l'actualitat del moment.

Una fita per Cambrils

En el torn de parlaments, l'aleshores alcalde Josep M. Panicello va recalcar la importància de la posada en marxa de l'estació depuradora per a Cambrils; una de les infraestructures de més relleu fetes en els darrers anys i que serà un nou pas per a la millora de la qualitat de les platges. Es tractava d'una fita que era una vella aspiració de Cambrils i "cabdal per a la millora de la qualitat de vida".

Per la seva part, el president de la Generalitat Jordi Pujol va destacar la importància de la posada en marxa, aleshores, de la depuradora número 175 a Catalunya. També va emfatitzar que la política mediambiental de Catalunya era la millor de l'Estat i la primera del rànquing europeu, empatada amb Irlanda, quant al compliment de les directrius europees en el tema de la qualitat de les aigües de les platges.

Durant la setmana posterior a la inauguració es van organitzar visites guiades per a les escoles que ho havien concertat.

Comenta aquest article