Informació general

Obres

Les obres de remodelació de la Rambla de Jaume I començaran a meitats de febrer

De moment ja s'ha constituït una comissió ciutadana de seguiment de les obres que està formada per les associacions de comerciants, associacions empresarials i veïns

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de la rambla de Jaume I
Imatge de la rambla de Jaume I | Berta Ruiz

Les obres de remodelació de la Rambla de Jaume I està previst que comencin a meitats del proper mes de febrer i que tinguin una durada d'uns 10 mesos. De moment ja s'ha format una comissió ciutadana de seguiment de les obres que està formada per les associacions de comerciants, associacions empresarials i veïns que ja ha establert un calendari de trobades setmanals que es faran al Centre Cívic les Basses. En aquest punt també s'atendran les incidències i consultes referents a l'obra que vulgui formular el veïnat referents a aquesta obra de remodelació. Al vestíbul del mateix Centre Cívic les Bases s'ha instal·lat un punt fix d'exposició del projecte de la remodelació d'aquesta via urbana.

En una primera reunió celebrada el dijous de la setmana passada ja es van donar els detalls i els terminis de les obres que es faran a la Rambla de Jaume I. L'afectació de les obres anirà des de la plaça de la Constitució fins al carrer de les Drassanes si bé durant els primers 4 o 5 mesos també es veurà afectat el tram que va des del carrer de les Drassanes fins al Club Nàutic i que serviran per al canvi de les canonades dels desguassos de la Rambla. Durant aquest temps la circulació quedarà totalment tallada al trànsit si bé les persones podran accedir a peu per les voreres i accedir a tots els establiments comercials. Un cop realitzades les obres de la canalització de serveis al centre de tota la Rambla de Jaume I i ja s'hi pugui passar caminant, s'iniciaran les obres de les voreres laterals.

Circulació de vehicles pels carrers de Colom i de Pau Casals mentre durin les obres

Mentre estigui la Rambla en obres la circulació de vehicles es desviarà cap els carrers de Colom i de Pau Casals. Pel que fa al carrer de Colom i per tal de facilitar la circulació de tot tipus de vehicles, és a dir camions i autobusos, es traurà una de les fileres d'aparcament al llarg d'aquest carrer. Els diferents departaments municipals involucrats en les obres segueixen treballant per tal de solucionar els diferents problemes que puguin sorgir arran de les obres. Unes obres que no estarien enllestides fins a finals d'any i que suposen un dels reptes més importants d'aquest mandat, juntament amb la construcció de l'avinguda de l'Esport.

Cost de prop de 4 milions d'euros

Aquest passat mes d'octubre, l'Ajuntament va signar una operació de crèdit per tal de finançar la remodelació de la Rambla de Jaume I i carrers transversals per valor de 1.329.000 euros a un termini de 10 anys. D'altra banda i tal i com es va assegurar en el decurs del ple celebrat el passat 28 de juny, les obres de remodelació de la Rambla de Jaume I tindran un cost aproximat d'uns 3,9 milions d'euros i, tal i com es va dir, no s'imposarien contribucions especials als veïns i comerciants de la zona de manera que l'Ajuntament es faria càrrec del cost íntegre de les obres.

Comenta aquest article