Atletisme

L'atleta cambrilenca Emma Taggi, campiona de Catalunya de cros s-16

Per la seva part, la seva germana Maria Taggi va assolir la cinquena posició en la categoria s-18

L'alteta local Emma Taggi, a l'esquerra de la imatge amb el dorsal 129
L'alteta local Emma Taggi, a l'esquerra de la imatge amb el dorsal 129 | Cedida

El passat diumenge 16 de gener es va disputar a Santa Cristina d'Aro el 103è Campionat de Catalunya de Cros. Les diverses curses es van anar succeint en un circuit on s'hi alternaven camins de bosc i llargues pujades i baixades de gespa d'un cert desnivell que endurien les condicions de la cursa. Tot i que feia molt de fred, el bon temps va ser present durant tota la competició.

A nivell local, l'atleta més destacada va ser l'Emma Taggi, que competia a la categoria S-16. La cursa consistia en donar dues voltes a un circuit de 1.800 metres. L’Emma va sortir decidida en posicions capdavanteres. Al començament de la segona volta es va posar en primera posició, augmentant el ritme que no van poder aguantar les seves rivals. Va mantenir aquesta actitud fins a la meta, guanyant la cursa i proclamant-se campiona de Catalunya.

És el primer cop a la història del Club Atletisme Cambrils que un atleta, ja sigui noi o noia, guanya el Campionat de Catalunya de Cros. En els darrers tres anys han progressat fins a esdevenir unes de les millors especialistes catalanes en aquesta modalitat de l'atletisme.

Maria Taggi, cinquena en s-18

A la categoria S-18 hi participava la seva germana, la Maria Taggi. La cursa consistia en donar dues voltes a un circuit de bosc de 700 metres i dues voltes al circuit de 1.800 metres abans esmentat. Les dues voltes al circuit de bosc va ser de tempteig entre les candidates a la victòria, entre les que es trobava la Maria. Uns metres més endavant i va haver un fort canvi de ritme on van marxar destacades dues atletes, mantenint-se la Maria en un petit grup perseguidor de 3 integrants. Tot i l’esforç per intentar connectar amb les atletes destacades, no va ser possible, acabant la cursa en una destacada 5a posició.

Aquesta posició els hi permetrà, a les dues germanes, participar al Campionat d'Espanya de cros com a integrants de la selecció catalana. La cita serà el diumenge 13 de març a Getafe.