Informació general

Es presenta la guia d'alimentació infantil dirigida als nens d'entre els 0 i els 3 anys

Per Berta Ruiz



La regidora de Benestar Social –Rosa M. López– ahir en roda de premsa
La regidora de Benestar Social – Rosa M. López– va presentar ahir en roda de premsa la Guia d'Alimentació Infantil dirigida a nens d'entre els 0 i els 3 anys, engegada des de l'espai Saltirons amb el suport de l'equip pediàtric del CAP.

Rosa M. López va explicar alguns detalls d'aquesta nova guia, nascuda de la necessitat de donar recolzament a les famílies entorn els hàbits alimentaris més saludables que han de tenir els nens des del seu naixement. Segons López, "l'alimentació és la base fonamental pel creixement i el desenvolupament físic, psíquic i social dels infants. La bona cultura per a l'alimentació s'ha d'iniciar des de que els nens són ben petits. Una bona nutrició és la primera línia de defensa contra nombroses malalties infantils i a més, la importància de la figura de la família és capdal, perquè on executem els primers àpats, on comencen a aprendre els hàbits és dins de l'entorn familiar".

Informació pràctica, senzilla i divertida

La guia posa a l'abast de les famílies una informació pràctica, senzilla i divertida, amb il·lustracions molt didàctiques, amb les què es pot jugar, llegir i aprendre-ho d'una manera molt intuitiva a través d'uns dibuixos molt descriptius, tant per als pares com per als fills".
La guia també inclou una sèrie consells a l'hora dels àpats en la vida diària, així com una sèrie de dades que informen sobre la intolerància i l'al·lèrgia alimentàries, per tal de que les famílies coneguin les causes, quins són els efectes i les reaccions de com actuar davant d'això. També ofereix una sèrie de recursos informatius, una bibliografia de webs, on poder adquirir més informació.

Els llocs de difusió d'aquesta guia estaran ubicats a les consultes de pediatria, consultes d'infermeria pediàtrica,a les les llars d'infants, als centres cívics, a l'espai dels menuts Saltirons i al Centre de Desenvolupament Infantil i d'Atenció Primerenca de Cambrils.

Comenta aquest article