Informació general

Aniversari

La Biblioteca Municipal compleix 25 anys d'història

Concretament, el 18 de gener de 1997 obria portes coincidint amb la festivitat de Sant Antoni

Per Redacció

Imatge de la primera planta de la Biblioteca Municipal Josep Salceda i Castells
Imatge de la primera planta de la Biblioteca Municipal Josep Salceda i Castells | Cedida

Les dependències de la Biblioteca Municipal –que actualment du el nom Biblioteca Josep Salceda i Castells– situades al passeig de La Salle compleixen, enguany, 25 anys d'història. Es posaven en marxa compartint edifici amb el Casal Municipal de la Gent Gran. Concretament, el 18 de gener de 1997 obria portes coincidint amb la festivitat de Sant Antoni. De fet, durant un parell de jornades, les del 18 i 19 de gener, van tenir lloc unes jornades de portes obertes amb visites guiades perquè la ciutadania pogués conèixer les noves instal·lacions i el seu fons bibliogràfic. Aquestes activitats van comptar amb la col·laboració de l’Agrupament Escolta Gent de Mar i el Grup Hora3. D'altra banda, aquelles jornades inaugurals també van comptar amb d'altres activitats com una lectura de contes, una xerrada, un recital de poesia o una projecció de cinema al Cinema Municipal Rambla.

La primera biblioteca totalment informatitzada de les comarques tarragonines

Tal com informava la crònica de la Revista Cambrils del moment, la principal novetat de la nova Biblioteca va ser la catalogació informàtica de tots els documents i la connexió a la Xarxa de Biblioteques de Catalunya, així com amb les biblioteques de tots els centres universitaris de Catalunya. Aquest fet va possibilitar que la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils fos la primera totalment informatitzada de les comarques tarragonines. El fons de la biblioteca de l'any 1997, en el qual s’incloïa el fons de l’antiga biblioteca de la Fundació La Caixa, constava de llibres, diaris, revistes, CD’s i vídeos, fins a una xifra total de 16.000 ítems. Amb la posada en marxa del nou edifici també es va ampliar el personal. Aleshores hi treballaven dues bibliotecàries –la Rosa M. Fusté i l'Eva Ferrer– així com l'auxiliar Josep Pajuelo.

Una altra novetat que presentava la nova Biblioteca, l'any 1997, era la possibilitat d’escoltar música o veure vídeos a la mateixa biblioteca,i  emportar-se’ls a casa amb el sistema de préstec. Per això es va crear un carnet diferent al de l'anterior biblioteca que estava situada al carrer de Sant Plàcid, al Barri Antic.

Comenta aquest article