Informació general

Vacunació

La Comissió de Salut Pública aprova obrir la tercera dosi contra el coronavirus als majors de 18 anys

L'organisme acorda retallar de sis a cinc mesos el període per rebre la dosi de reforç des de l'anterior

Per ACN

Imatge d'una administració d'una vacuna contra la covid-19
Imatge d'una administració d'una vacuna contra la covid-19 | ACN (Gemma Sánchez)
La Comissió de Salut Pública ha aprovat obrir la tercera dosi contra el coronavirus a les persones d'entre 18 i 39 anys. L'organisme en què estan representats el Ministeri de Sanitat i les autonomies ha donat llum verda en una reunió, aquest dijous, a administrar la dosi de reforç a més grups d'edat començant "de forma endreçada, de major a menor". Per tant, es començarà per la franja de 39 a 30 anys. L'organisme també ha acordat retallar de sis a cinc mesos el període per rebre la dosi de reforç des de l'anterior. La Generalitat havia demanat ambdues modificacions.
Davant l'avenç de la variant òmicron, la Comissió de Salut Pública va avalar a mitjans de desembre la tercera dosi a les franges d'entre 59 i 50 anys i continuar amb la de 49 a 40 anys i, un mes després, ho amplia a la resta de franges de persones majors d'edat que encara no la podien rebre.

D'altra banda, aquelles persones que s'hagin infectat recentment de coronavirus hauran d'esperar quatre setmanes abans de la dosi de reforç i que caldrà que faci cinc mesos des que van rebre l'anterior dosi.

Comenta aquest article