Informació general

Infraestructures

El govern municipal segueix amb pas ferm en la seva decisió d'enderrocar l'antiga estació de tren

Aquest desembre va tenir lloc una reunió tècnica amb representants d'Adif els quals van indicar que el proper mes de març s'iniciaran els treballs de desmantellament del traçat ferroviari

Per Berta Ruiz

Aspecte actual de l'edifici de l'antiga estació de tren
Aspecte actual de l'edifici de l'antiga estació de tren | Berta Ruiz

El govern municipal de l'Ajuntament de Cambrils segueix amb pas ferm en la seva decisió d'enderrocar l'edifici de l'antiga estació de tren. A principis del passat mes de desembre va tenir lloc una reunió tècnica presencial Cambrils amb representants d'Adif en la qual es va plantejar el projecte que es preveu per aquesta zona: procedir al seu enderroc i connectar les avingudes de Josep Vidal i Barraquer amb l'avinguda de l'Horta de Santa Maria, donant compliment al que marca el POUM, segons ha indicat el consistori.

En aquesta trobada, segons han informat fonts municipals a revistacambrils.cat, des de l'Ajuntament es van requerir quins passos s'han de complir per tal de dur a terme el seu projecte de tirar a terra l'edifici de l'estació. Per part d'Adif no es van plantejar problemes perquè aquest enderroc sigui una realitat. A més, aquesta reunió va ser una presa de contacte entre Adif i l'actual govern municipal per encarrilar les negociacions i tenir-ho tot documentat.

Creació d'un pas provisional

Des de l'Ajuntament de Cambrils es vol accelerar el procés de tot plegat, mentre que per part d'Adif es va informar que a partir del proper mes de març s'iniciarà el desmantellament del traçat ferroviari. Els pressupostos municipals per a l'exercici de 2022 –encara per presentar– inclouran una partida suficient per dur a terme els treballs mínims d'enderroc de l'edifici, retirada de la runa i condicionament de la zona. Per part de l'Ajuntament de Cambrils encara no s'ha facilitat quina serà la quantitat econòmica que es destinarà a aquesta partida. A partir d'aquí, la condició que ha indicat Adif és que el pas que es faci ha de ser provisional. Això es faria amb unes plataformes de formigó que s'encaixen entre les vies. En aquest punt, el consistori cambrilenc i Adif encara hauran de seguir negociant sobre l'alliberament dels terrenys i com hi encaixa el projecte que es vol dur a terme.

Comenta aquest article