Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis per la Independència reprenen les concentracions a la plaça de la Vila

Per Berta Ruiz

Un moment de la concentració de les Àvies i Avis, ahir al matí, a la plaça de la Vila
Un moment de la concentració de les Àvies i Avis, ahir al matí, a la plaça de la Vila | Berta Ruiz

Les Àvies i Avis per la Independència van reprendre, ahir al matí, les seves trobades setmanals a la plaça de la Vila després del període de les festes nadalenques. Els assistents van començar la concentració guardant un minut de silenci en record de Manolo Cabrera, membre del CDR de Tarragona, i persona molt coneguda dins del grup cambrilenc ja que havien coincidit amb ell en nombrosos actes reivindicatius en els quals sempre regalava xiulets de llauna fets per ell.

Després d'aquest moment de record es va explicar que està previst reprendre les concentracions quinzenals al Port –al Pla de les Serenes– a partir del mes de febrer, a les 12 hores del migdia. La data d'inici encara està per concretar. D'altra banda, en la trobada d'ahir també hi va haver unes paraules de rebuig per les darreres declaracions de l'excomissari José Manuel Villarejo sobre els atemptats del 17 i 18 d'agost de 2017 a Barcelona i Cambrils. El col·lectiu de les Àvies i Avis de Cambrils van reclamar que s'esclareixin els fets i que el govern de la Generalitat reclami responsabilitats a l'Estat. "El poble exigim saber la veritat del que hi ha al darrere" van expressar.

En la concentració d'ahir tampoc hi van faltar les cançons habituals com l'Estaca, l'adaptació reivindicativa de la cançó popular "Volem pa amb oli" i el Cant del Segadors per cloure l'acte, així com els crits d'independència.

Comenta aquest article