Informació general

Solidaritat

Trobada entre l'alcalde i el missioner cambrilenc Cristí Savall Berenguer

L’Ajuntament va concedir a Cristí Savall una menció honorífica, aquest passat estiu. per la seva tasca social i educativa però no el va poder recollir en persona ja que es trobava fora de Cambrils

Per Redacció

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, es va reunir el passat divendres amb el germà Cristí Savall Berenguer
L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, es va reunir el passat divendres amb el germà Cristí Savall Berenguer | Cedida

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, es va reunir el passat divendres amb el germà Cristí Savall Berenguer aprofitant una visita a Cambrils d’aquest missioner de la Comunitat de Taizé que treballa a Dakar (Senegal) des de fa més de 25 anys. Cal recordar que l’Ajuntament de Cambrils va concedir a Cristí Savall una menció honorífica per la seva tasca social i educativa. Però a l’estiu el missioner no es va poder desplaçar a Cambrils per assistir a l’acte de lliurament de les distincions, tot i que hi va intervenir en directe per videoconferència i el seu germà, Xavier Savall, va recollir físicament la menció. 

La Comunitat Taizé fa una important tasca amb una població amb escassos recursos per fer front a les malalties, la insalubritat o la inseguretat. Una de les prioritats és l’atenció als nens i joves. La Comunitat està involucrada en la creació d'escoles populars a les zones perifèriques i imparteix un seguit d’activitats orientades a la població infantil i juvenil. A més, des dels seus centres formen a joves i a dones i en els tallers elaboren diversos productes que posteriorment comercialitzen a les fires de Dakar. Alhora, l’organització està implicada en projectes d'atenció a refugiats o captaires procedents d'altres territoris.

L’associació Amics d’Ak Benn, que dona suport al projecte de Cristí Savall, participa en les activitats del Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària. L’ONG ha format part de la Mostra d’Entitats de Cambrils, ha ofert tallers sobre cooperació i solidaritat a les escoles cambrilenques, ha organitzat exposicions per explicar el seu projecte als Centres Cívics i ha venut peces d’artesania fetes per joves i dones del projecte de Dakar a la plaça de l’Església de  Sant Pere.

Un moment de la trobada entre l'alcalde Oliver Klein i el missioner cambrilenc Cristí Savall Berenguer

 

Comenta aquest article